GOG taber pusten og siger farvel til Europa

GOG's håb om Final 4 holdt kun i 40 minutter mod kroatiske Nexe, der kunne juble efter uafgjort i Gudme.

Simon Pytlick rev og flåede i det kroatiske forsvar og scorede 11 mål. Men det rakte ikke til at komme videre i European League. <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Simon Pytlick rev og flåede i det kroatiske forsvar og scorede 11 mål. Men det rakte ikke til at komme videre i European League. Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Mens håbet om DM-guld fortsat lever i bedste velgående, må GOG pakke sine europæiske ambitioner sammen for denne sæson.

Hjemme i Gudme måtte sydfynboerne vinke farvel til Final 4 i European League med uafgjort 37-37 mod kroatiske Nexe.

Efter kroatisk sejr på 32-27 i den første kamp endte det med en forholdsvis sikker målmargin. Men GOG formåede trods alt få håbet om overraskelsen til at spire.

Fem minutter efter pausen førte hjemmeholdet med fire mål. Men kræfterne rakte ikke, og mod slutningen lod træner Nicolej Krickau nogle af reserverne få spilletid i erkendelse af, at slaget var tabt.

At det gik sådan, er ikke noget stort chok. Med det klare nederlag fra den første kamp stod det klart, at GOG'erne var på en gevaldig opgave.

Ikke blot fordi Nexe har vist sig som et stærkt hold, men også fordi sydfynboerne i de seneste måneder er ramlet ind i en stribe skader til flere af de største profiler.

Det lykkedes dog at få storskytten Simon Pytlick lappet nogenlunde sammen. Pytlick så godt nok besværet ud i kampens indledning, men endte alligevel med imponerende 11 mål på 13 forsøg.

Han kunne dog ikke forhindre sit hold i at komme skidt fra start. Viktor Hallgrimsson havde det svært i målet, og kroaterne havde en overgang et forspring på tre mål.

Alligevel lykkedes det GOG med en stærk slutspurt at bringe sig foran 22-20 ved pausen og dermed holde spændingen i live.

De mange mål betød dog, at sejrskravet voksede fra fem til seks overskydende mål, fordi kroaterne utvivlsomt ville score flere udebanemål end de 27, som fynboerne lavede i det første opgør.

Håbet om at vende det hele på hovedet voksede i begyndelsen af anden halvleg, da Pytlick og Morten Olsen med hver et par scoringer sendte hjemmeholdet i front med fire mål.

Men bredden og energien rakte ikke til at holde det opskruede tempo i 60 minutter. Gæsterne kæmpede sig tilbage, og midtvejs i anden omgang ramlede det for GOG.

26-22 blev til 26-28, og da var opgaven reelt umulig. Gassen gik af den fynske ballon, og det gjorde kun humøret værre, at Anders Zachariassen måtte bæres ud med en skade fem minutter før tid.

Med profiler som Mathias Gidsel, Emil Madsen og Torbjørn Bergerud på skadeslisten kan holdet dårligt tåle flere uheld i sæsonens afsluttende uger.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.