Golfunion: LPGA-sejr er på niveau med Bjørns gennembrud

Elitechef Claus Mølholm er imponeret af Nanna Koerstz Madsen efter den første danske triumf på LPGA Touren.

Nanna Koerstz Madsen har fået nyt nips til kaminhylden efter triumfen i Thailand. <i>Kittinun Rodsupan/Ritzau Scanpix</i>

Nanna Koerstz Madsen har fået nyt nips til kaminhylden efter triumfen i Thailand. Kittinun Rodsupan/Ritzau Scanpix

Nanna Koerstz Madsens turneringssejr på den lukrative og prestigefyldte LPGA Tour i Thailand er en milepæl på niveau med Thomas Bjørns første sejr på herrernes European Tour i 1996 - i dag World Tour.

Det siger Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union (DGU), efter Nanna Koerstz Madsen sejr i Honda LPGA Thailand.

- Det er en milepæl for Nanna og dansk golf. Resultatet er et gennembrud og vil stå som et af de største danske golfresultater nogensinde - på linje med Thomas Bjørns gennembrudssejr på European Tour i 1996 og herreholdets guld ved VM i 2018, siger Claus Mølholm ifølge unionens hjemmeside.

16 gange er det lykkedes en dansk kvinde at vinde en turnering på Ladies European Tour, men søndagens triumf i Pattaya var første danske sejr på LPGA Touren.

Triumfen var dog tæt på at udeblive. Den 27-årige golfspiller fra Smørum måtte nemlig ud i to hullers omspil for at sikre sejren, efter at hun havde formøblet en føring på fire slag på de sidste fire huller.

Nanna Koerstz Madsen kan se frem til at rykke højere op på verdensranglisten, når den opdateres mandag, og hun vil ligge højere end nogen dansk kvindespiller nogensinde har ligget, skriver DGU. Før opdateringen ligger hun nummer 55.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Helmuth-ejer i mareridt: Snydt for en million
Luk