Grand slam-turnering tager stilling: Russere kan deltage

US Open bliver med både russiske og hviderussiske spillere, som kan deltage under neutralt flag.

Russiske Daniil Medvedev, der er nummer et på mændenes verdensrangliste, kan være med i US Open. <i>Sander Koning/Ritzau Scanpix</i>

Russiske Daniil Medvedev, der er nummer et på mændenes verdensrangliste, kan være med i US Open. Sander Koning/Ritzau Scanpix

Både russere og hviderussere får lov at deltage, når grand slam-tennisturneringen US Open senere på året løber af stablen.

Det har Det Amerikanske Tennisforbund (USTA) slået fast tirsdag, skriver AFP.

Spillerne fra Rusland og Hviderusland skal dog spille under neutralt flag, hvis de skal være med i jagten på sejr i New York.

Dermed går US Open anderledes til værks end Wimbledon, som bliver skudt i gang senere i juni. Her har man besluttet, at hverken russere eller hviderussere må være med.

Det har vakt stor kritik fra både både kvindernes og mændenes forbund, WTA og ATP, som har besluttet ikke at uddele ranglistepoint til de spillere, der deltager i Wimbledon.

Beslutningen fra den engelske grand slam-turnering er taget, fordi Rusland med støtte fra Hviderusland fører krig mod Ukraine.

Det får dog ikke US Open til at holde spillerne fra de to lande ude, og dermed kan spillere som Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Aryna Sabalenka og Victoria Azarenka være med.

US Open løber af stablen fra 29. august til 11. september.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden