Gylden generation giver håb for ny stor æra i dansk golf

Både elitechef i Dansk Golf Union og golfkommentator tror på mulig dansk majorsejr inden for de kommende år.

Tvillingebrødrene Nicolai (th.) og Rasmus Højgaard (tv.) anses i øjeblikket for at være de næste store stjerneskud inden for dansk golf. <i>Andrew Medichini/Ritzau Scanpix</i>

Tvillingebrødrene Nicolai (th.) og Rasmus Højgaard (tv.) anses i øjeblikket for at være de næste store stjerneskud inden for dansk golf. Andrew Medichini/Ritzau Scanpix

Dansk golf kigger ind i en potentiel guldalder med en generation af flere unge og talentfulde spillere på tærsklen til deres store internationale gennembrud på den øverste scene.

I 2021 blev fire turneringer i European Tour vundet af fire forskellige danskere. Dette var en tangering af rekorden for flest danske sejre i en sæson, som blev sat i 2002.

I sidste uge sikrede den blot 20-årige Nicolai Højgaard sæsonens første danske sejr ved turneringen Ras al Khaimah Championship.

- Der er et helt exceptionelt potentiale i øjeblikket, siger Viaplays golfkommentator Henrik Knudsen.

Han ser det som en begyndelse på en ny æra i dansk golf.

Også Claus Mølholm, elitechef i Dansk Golf Union (DGU), glæder sig over den bredere danske talentskare.

- De unge er arvtagerne, og de skal bære stafetten videre fra Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen, siger han.

Hverken Henrik Knudsen eller Claus Mølholm ønsker at sætte et præcist tal på, hvor mange titler det kan blive til i denne sæson.

Begge ser dog en realistisk mulighed for, at sidste sæsons titelsamling kan overgås i år.

- Udgangspunktet er det bedste, vi har haft, siger DGU-elitechefen.

Der er i denne sæson hele 13 danskere med på DP World Tour, som førhen gik under navnet European Tour. Ti af dem har fuldt tourkort, hvilket vil sige, at de er sikret adgang til alle turneringer på touren.

Torsdag morgen dansk tid er første slag slået i Ras Al Khaimah Classic, der afholdes i Emiraterne og spilles på samme bane, som Nicolai Højgaard vandt på i sidste uge. Hele ti danskere deltager i turneringen.

Tre af de fem danske toursejre siden august er vundet af tvillingerne Nicolai og Rasmus Højgaard, som Claus Mølholm kalder de mest hotte danske navne lige nu.

- De skiller sig ud, tilføjer Henrik Knudsen, der omtaler tvillingerne som lokomotivet i dansk golf.

- Nogle gange kommer der en som Thomas Bjørn. Her kommer der så to.

- De to Højgaard-brødre er ikke de eneste. Men de er klart spydspidserne lige nu. Det har det med at hive andre med, siger Knudsen.

- Sådan oplevede vi det også med Thomas Bjørn, der trak de andre med.

Ud over sejrene på sidste års European Tour var der også dansk succes på Challenge Touren. Der lykkedes det den nu 25-årige Marcus Helligkilde at vinde tre turneringer og den samlede tour.

Challenge Tour er herrernes næstbedste professionelle række i Europa inden for golf.

Også Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard er tilbage på DP World Tour efter at have været fraværende det seneste år af hver deres årsag.

- Det er et langsigtet arbejde, som spillerne selv har kæmpet for i mange år, og vi som forbund har hjulpet dem med på landsholdene, siger Claus Mølholm.

- Det er også afhængigt af, at vi har nogle spillere, som er exceptionelt talentfulde og dygtige.

- Vi er et lille land og vil derfor altid opleve en blanding af gode sæsoner og mindre gode sæsoner i højere grad end de helt store golfnationer som England og USA.

Han fortæller desuden, at DGU forsøger at facilitere spillernes udvikling ved at invitere på træningslejr, hvor spillerne kan komme tæt på hinanden og få inspiration.

Selv om optimismen for dansk golf er til at spore, bør man væbne sig med tålmodighed, hvis man som fan håber på en snarlig dansk vinder af en major, der er de mest prestigefyldte turneringer inden for golf.

- I løbet af de næste to til tre år begynder danske spillere igen at spille med om majors, ligesom Thomas Bjørn gjorde det i en årrække, siger Henrik Knudsen.

Ingen dansker har endnu formået at vinde en major.

Thomas Bjørn har to gange været tæt på med andenpladser ved The Open Championship i 2003 og PGA Championship i 2005.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.