Haaland sørger for overbevisende sejr til City i FCK-gruppe

Erling Haaland forlængede sin imponerende målform for Manchester City, som bankede Sevilla 4-0.

Erling Haaland jubler over sin anden scoring i kampen mod Sevilla. <i>Cristina Quicler/Ritzau Scanpix</i>

Erling Haaland jubler over sin anden scoring i kampen mod Sevilla. Cristina Quicler/Ritzau Scanpix

Manchester City har aldrig vundet Champions League, men med tilgangen af Erling Haaland har troen på den historiske triumf måske aldrig været større end nu.

Nordmanden beviste tirsdag aften hvorfor.

Den formstærke bomber havde sidste fod på to af målene i den overlegne sejr på 4-0 ude over Sevilla, som både havde Thomas Delaney og Kasper Dolberg med i kampen.

City fik dermed en perfekt start på turneringen, hvor holdet er i gruppe med FC København og Borussia Dortmund.

Københavnerne tabte tidligere tirsdag i Tyskland og er ligesom Sevilla i den tunge ende af gruppen efter første spillerunde.

Spanierne kan i det mindste trøste sig med, at der heller ikke ser ud til at være andre, der kan tæmme Haaland som City-spiller.

Den tidligere Dortmund-angriber har scoret ti mål i sine første seks Premier League-kampe og tog den gode stime med til tirsdagens europæiske opgør.

Han skulle kun bruge 20 minutter, før han slog til.

Allerede forinden havde han sammen med makkeren Kevin De Bruyne advaret Sevilla-forsvaret, da et indlæg fra belgieren var tæt på at blive pandet i nettet af Haaland.

Men så var han ellers også varm. Nordmanden brugte sine lange stænger til at nå frem til et knaldhårdt indlæg fra De Bruynes fod til 1-0.

Sevilla kiggede en sjælden gang imellem forbi City-feltet, men forskellen på den individuelle klasse på de to hold var ikke til at tage fejl af.

Den spanske træner Julen Lopetegui tog konsekvensen og skiftede to mand i pausen, og det betød, at Delaneys arbejdsdag sluttede.

I begyndelsen af anden halvleg fik Kevin De Bruyne selv en gylden mulighed for at blive målscorer, men på en friløber tabte han duellen med Sevilla-målmand Yassine Bounou.

Rodri var også tæt på med et frækt lob, og Citys spillere begyndte så småt at gøre, som det passede dem nær hjemmeholdets felt.

Det blev 2-0, da Phil Foden drev gæk med forsvaret og sparkede bolden fladt i nettet.

Dødsstødet kom Haaland med ved at prikke en returbold i nettet i helt fri position i feltet midtvejs i anden halvleg.

Dolberg var på banen i opgørets sidste halve time, men kunne ikke gøre noget for at ændre udfaldet.

Tværtimod blev han sammen med holdkammeraterne pebet ud, efter at Ruben Dias i tillægstiden fuldendte den spillemæssige og resultatmæssige ydmygelse.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.