Håndboldekspert opfordrer til at afvikle gruppekampe samtidig

Peter Bruun Jørgensen kalder Spaniens måde at agere på usportslig. Men han mener, at problemet godt kan løses.

Hvis Det Europæiske Håndboldforbund i fremtiden vil undgå, at der kan spekuleres i resultater, så er der ifølge TV 2 Sports håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen en løsning, som virker oplagt. <i>Savo Prelevic/Ritzau Scanpix</i>

Hvis Det Europæiske Håndboldforbund i fremtiden vil undgå, at der kan spekuleres i resultater, så er der ifølge TV 2 Sports håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen en løsning, som virker oplagt. Savo Prelevic/Ritzau Scanpix

Polens exit fra håndboldkvindernes EM-slutrunde er endt med at skabe debat om spekulation i resultater og usportslig opførsel.

Men der er en måde at løse problemet på, så der i fremtiden ikke opstår lignende situationer.

Det mener TV 2 Sports håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen.

- Hvis man skal lukke det hul, så skal alle hold spille på samme tidspunkt i sidste runde, så man ikke kan spekulere i resultater, siger han.

- Det vil være det optimale. Men der kan man stadigvæk, hvis holdene følger med i hinandens kampe, komme ud i en sådan situation, hvor der kan spekuleres, men det vil være vanskeligere.

Polens kvindelandshold måtte forlade den igangværende EM-slutrunde efter gruppespillets afslutning onsdag aften.

Det blev en realitet, da Spanien slog Tyskland med 23-21. Spanierne gjorde ikke meget for at forhindre tyskerne i at score til sidst, så begge hold gik videre - og Polen måtte forlade turneringen. Spanien kunne nemlig drage fordel af, at Tyskland gik videre, og Polen røg ud.

Peter Bruun Jørgensen er ikke i tvivl om, hvad han så.

- Vi så et spansk hold, som forærede Tyskland et mål, således at de kunne gå videre til mellemrunden med to point, siger han.

- Det var det, jeg så. Det var fuldstændig bevidst.

Selv om den for Polen skæbneafgørende aktion til sidst i kampen så bevidst ud, så forestiller Peter Bruun Jørgensen sig ikke, at det vil få konsekvenser.

- Det er sørgeligt, at det kan ske. Men det er EHF, som laver de regler, og det er dem, som sørger for, at det her kan ske, siger han.

- Derfor tror jeg slet ikke, at de vil få medhold i noget som helst, hvis de sender en klage ind.

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) oplyste torsdag formiddag, at der ikke åbnes en sag på baggrund af kampen.

Peter Bruun Jørgensen kan sagtens forstå, at de polske spillere er skuffede oven på den farceagtige afslutning på kampen, som ikke involverede dem.

- De synes, det er unfair og usportsligt – og det er det også, så det kan jeg kun give dem ret i, siger han

Resultatet af kampen betyder, at Spanien tager to point - og Tyskland - med over i turneringens mellemrunde.

Hvis Tyskland ikke havde scoret til sidst i kampen, så havde Polen snuppet tyskernes plads videre i turneringen, og Spanien var gået ind i mellemrunden uden point.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.