Hård træning har løftet Braithwaite efter uskønt Barca-brud

Martin Braithwaite har trænet to gange hver dag hele sommeren og høster nu frugterne på banen for Espanyol.

Martin Braithwaite er samlet med det danske fodboldlandshold forud for Nations League-kampene mod Kroatien og Frankrig. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Martin Braithwaite er samlet med det danske fodboldlandshold forud for Nations League-kampene mod Kroatien og Frankrig. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite har fået en forrygende start for Espanyol efter sit skifte fra lokalrivalen FC Barcelona 1. september.

Med to mål i tre kampe har vestjyden hurtigt vist sig at være en afgørende spiller for sin nye klub, og for at finde en del af forklaringen på den omgående succes skal man kigge på Braithwaites intense selvtræning gennem sommerperioden.

- Efter sidste landsholdssamling i juni havde jeg en uges ferie, og siden har jeg trænet to gange om dagen hver dag. Når man ikke spiller kampe, kræver det lidt af komme i kampform, så det har været dejligt at se, at det har kunnet betale sig at træne hårdt.

- Jeg har siddet og ventet længe på at spille og vise, hvad jeg kan. Det er selvfølgelig vigtigt at kunne være afgørende fra start, og jeg havde ikke regnet med, at det ville gå sådan. Men det viser, at hårdt arbejde altid betaler sig, siger Martin Braithwaite.

Han fortæller, at der også var bud efter ham fra Saudi-Arabien, men af sportslige og familiære hensyn var det mest attraktivt at skifte til Espanyol, der også har hjemme i Barcelona.

- Selvfølgelig var det et kæmpe plus, at Espanyol er en klub i Barcelona, men det vigtigste var projektet i klubben, så jeg kunne tage det næste skridt i min karriere.

- Samtidig kunne jeg blive boende med min familie, og børnene kunne gå i den samme skole, og det gør det hele lidt lettere, siger Martin Braithwaite.

Bruddet med eksklubben FC Barcelona endte med at være en langstrakt og uskøn affære.

Klubben kommunikerede offentligt, at den gerne ville af med danskeren, der ikke var en del af cheftræner Xavis planer. Samtidig ville et farvel til Braithwaite frigive lønkroner, så storklubben kunne registrere nye spillere.

Med flere lumske numre forsøgte klubben derfor at skubbe 31-årige Braithwaite mod udgangen.

Den mentalt stærke dansker lod sig ikke rive med af Barcelonas ageren, som Spillerforeningens direktør, Michael Sahl Hansen, ellers i et interview med B.T. betegnede som beskæmmende opførsel - "et sted mellem mobning og chikane".

- Jeg ved ikke, om jeg tog det som mobning. Jeg følte mig ikke presset ud, siger Braithwaite.

Han påpeger også, at mange skriverier i pressen ikke gav et retvisende billede af, hvad der foregik bag kulisserne i storklubben.

Han bærer på ingen måde nag over forløbet, men glæder sig i stedet over sine 2,5 år i en af verdens største fodboldklubber.

- Det har været fantastisk at være i Barcelona. Jeg har ikke noget negativt at sige om det. Jeg tror, at jeg har modbevist mange kritikere.

- Inden jeg blev skadet sidste år, var jeg topscorer for holdet efter et svært transfervindue. Så jeg ved, at jeg har niveauet til at spille i Barcelona. Og så sker der nogle gange nogle ting, når der er et trænerskift. Det er en del af livet, siger Martin Braithwaite.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.