Hækkeløber slår dansk rekord og indløser VM-billet

Mette Graversgaard satte personlig rekord, vandt DM-guld og skaffede sig selv adgang til VM i 100 meter hæk.

Mette Graversgaard vandt lørdag DM-guld i 100 meter hæk. Samtidig klarede hun kravet til VM i Oregon. <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Mette Graversgaard vandt lørdag DM-guld i 100 meter hæk. Samtidig klarede hun kravet til VM i Oregon. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den danske hækkeløber Mette Graversgaard leverede lørdag en ren magtdemonstration i DM-finalen i 100 meter hæk på Skovdalen Atletikstadion i Aalborg.

Ikke alene snuppede Mette Graversgaard DM-guldet på suveræn vis, men hun indløste også billet til VM i Oregon i juli ved at løbe i tiden 12,84 sekunder. Det var både personlig rekord samt dansk rekord.

Det var faktisk fjerde gang i juni, at Mette Graversgaard slog sin egen rekord og dermed dansk rekord.

Ved et atletikstævne i Madrid løb hun for en uge siden 100 meter hæk i tiden 12,89 sekunder.

Ugen forinden havde hun løbet disciplinen i 12,92 sekunder ved et stævne i Slovakiet. Det var nok til at klare kravet for at komme til EM.

I starten af juni kom Mette Graversgaard ned under den magiske grænse under 13 sekunder med tiden 12,99 sekunder. Det skete ved et stævne i Manchester.

Så i de seneste uger har Mette Graversgaard vist en stigende formkurve, og den kulminerede lørdag ved DM.

VM, som hun nu har klaret kravet til, afvikles fra 15. til 24. juli i Oregon i USA. Kravet for at være med lød på netop 12,84 sekunder.

Lørdagens konkurrence i 100 meter hæk er en del af DM-ugen, der bliver afviklet i Aalborg, hvor man har samlet en lang række sportsgrene.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.