Harder: Federe at spille i Parken end for 50.000 på Wembley

Det var stort for Pernille Harder for første gang at opleve stemningen i Parken efter 14 år på landsholdet.

Pernille Harder og resten af det danske kvindelandshold spille fredag aften holdets første kamp nogensinde i Parken, hvor 21.542 tilskuere var mødt frem til en testkamp mod Brasilien. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Pernille Harder og resten af det danske kvindelandshold spille fredag aften holdets første kamp nogensinde i Parken, hvor 21.542 tilskuere var mødt frem til en testkamp mod Brasilien. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Landsholdsstjernen Pernille Harder har prøvet at spille på flere af de helt store scener.

Det var alligevel noget særligt for den 29-årige Chelsea-angriber at løbe ind til den første kvindelandskamp nogensinde i Parken fredag aften, hvor Danmark slog Brasilien 2-1.

Kampen satte samtidig tilskuerrekord for en kvindefodboldkamp på dansk grund, da 21.542 tilskuere var mødt frem.

- Jeg har været med på landsholdet i lang tid, og det var stort at opleve det her.

- Jeg var med for 14 år siden, og nu står vi her. Der var mange af os, der havde tårer i øjnene, da vi gik ind på banen. Det var stort, at så mange var kommet for at se os, siger Pernille Harder.

Danskeren sammenligner fredagens oplevelse med nogle af karrierens helt store oplevelser. Hun nævner en FA Cup-finale med Chelsea for et halvt år siden.

- Der er forskel på at spille på Wembley for 50.000 englændere, hvilket også er fedt, og så at spille i Parken for 20.000 danskere, som er kommet for at støtte os. Det er bare noget andet, når det er danskere, siger hun.

På onsdag møder landsholdet Norge i den sidste testkamp før EM i England om to uger. Kampen mod nordmændene foregår på kvindelandsholdets normale hjemmebane i Viborg.

Pernille Harder håber dog, at kvinderne vender tilbage til Parken på et senere tidspunkt.

- Jeg vil meget gerne gøre det her igen i fremtiden. Det var stort, og jeg tror også, at de tilskuere, der kom, havde en rigtig god oplevelse.

- Vi kørte rundt i bussen, før vi kom til Parken, og vi kunne se, at der var en masse danskere rundt i gaderne, siger hun.

Danmarks største profil vurderer samtidig, at landsholdet står godt rustet forud for EM-slutrunden, hvor danskerne møder Tyskland, Finland og Spanien i det indledende gruppespil.

- Det var godt for selvtilliden at få den kamp her mod Brasilien. Vi har mødt nogle lidt lettere modstandere, men for nylig slog vi Østrig, som også er en god nation, og nu Brasilien, siger hun.

Pernille Harder fik sin debut for det danske landshold i 2009. Det er blevet til 133 kampe i landsholdstrøjen de seneste 14 år og 68 scoringer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.