Heindahl ser tiden an og forholder sig til Moskva-kontrakt

Den russiske invasion af Ukraine er en svær situation for Kathrine Heindahl, som spiller for CSKA Moskva.

Jesper Jensen er træner for det danske landshold, som onsdag og lørdag spiller kvalifikation til EM i håndbold. (Arkivfoto) <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Jesper Jensen er træner for det danske landshold, som onsdag og lørdag spiller kvalifikation til EM i håndbold. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Frem til sommer er Kathrine Heindahl på kontrakt i den russiske klub CSKA Moskva, men udviklingen med den russiske invasion af Ukraine giver hende stof til eftertanke.

Det siger hun i et interview med B.T., efter at hun er mødt ind i landsholdslejren sammen med de øvrige danskere forud for to EM-kvalifikationskampe mod Rumænien.

- Lige nu er det en svær situation. Jeg har kontrakt med Moskva indtil den 30. juni, og der er selvfølgelig mange ting i spil.

- Men som det er lige nu, har jeg ikke de store kommentarer til resten af sæsonen. Lige nu er fakta, at jeg har kontrakt, og så må vi se, hvad tiden bringer, siger hun til avisen.

Stregspilleren fortæller, at hun har været i Danmark i en uge, fordi det russiske landshold har holdt en tidlig samling, og kampene i Rusland derfor har været sat på pause.

I mellemtiden har hun kunnet se konflikten eskalere med Ruslands invasion, Danmark og en lang række andre lande har lukket luftrummet for russiske fly, og Rusland har gjort det samme i sit luftrum over for de pågældende lande.

Desuden er Rusland blevet pålagt adskillige økonomiske sanktioner, og i håndbold er alle russiske klubber og landshold blevet udelukket fra europæiske turneringer.

- Jeg følger med i, hvordan det påvirker mig som person og det at være dansk i Rusland. Men lige nu har jeg ikke mødt de store udfordringer – jeg har også været på dansk grund, så det vil kræve, at jeg er mere i dialog med klubben om for eksempel at rejse, siger hun.

Det danske landshold kan spille sig til dette års EM i kampene mod Rumænien - den ene på udebane i Ukraines naboland.

Selv om holdet forsøger at fokusere på det sportslige, kan det blive nødvendigt at tale om situationen, forklarer landstræner Jesper Jensen.

- Det er klart, at vi støtter alle spillere. Nu er det Heindahl, der måske har noget, hun har behov for at få vendt. Det er spillerne selv, der styrer tempoet i det.

- Vi er der altid og har et rigtig stort netværk på holdet. Et stort sikkerhedsnet. Så der er rig mulighed for at snakke, hvis Heindahl har behov for det, påpeger landstræneren over for Ritzau.

29-årige Heindahl skifter til sommer til danske Team Esbjerg.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.