Helenius vil videre i Europa: Vi kan straffe Anderlecht

Silkeborg-angriberen Nicklas Helenius ser gode muligheder for at slå det belgiske hold og gå videre i Europa.

Nicklas Helenius og Silkeborg kan nøjes med uafgjort, når holdet torsdag møder Anderlecht i Conference League. (Arkivfoto). <i>Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix</i>

Nicklas Helenius og Silkeborg kan nøjes med uafgjort, når holdet torsdag møder Anderlecht i Conference League. (Arkivfoto). Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Silkeborg skal torsdag aften forsøge at spille sig videre til forårets 16.-delsfinaler i Conference League.

På hjemmebane venter en direkte duel mod belgiske Anderlecht om adgang til knockoutkampene.

Nicklas Helenius og holdkammeraterne kan nøjes med uafgjort mod gæsterne, der er i krise og for to uger siden fyrede træneren. Tilmed har Anderlecht ingen fans med, efter at de tidligere har lavet ballade.

- Anderlecht er under pres, og det ved de godt, selv om de ikke har nogen fans med. Alle forventer, at de skal videre.

- De skal frem og have en sejr, og jeg tror, at vi får mulighed for at straffe dem i omstillinger og med vores hurtige spil, siger Nicklas Helenius.

For to måneder siden åbnede Silkeborg gruppespillet med et 0-1-nederlag på udebane i Belgien. Sidenhen er selvtilliden vokset hos midtjyderne, der to gange har slået rumænske FCSB med 5-0.

Det er også blevet til to et-måls-nederlag til West Ham, der i begge kampe scorede på straffespark. Og Silkeborg følte sig selv snydt for straffespark i hjemmekampen mod englænderne.

- Vi kan godt være med her. Vi tabte senest 0-1 ude til West Ham, som jeg må rose for at spille i Premier League-tempo i første halvleg.

- Det gjorde de, fordi de godt vidste, at vi var gode. Det var fedt for os at prøve. At tabe 0-1 var hæderligt.

- Da vi tabte til dem på hjemmebane, var det direkte uheld, at vi ikke fik point. Med en ordentlig dommer havde vi fået noget ud af den kamp.

- Vi har også smadret Bukarest to gange, og det giver selvtillid, for det har ingen af de andre hold i gruppen gjort. Anderlecht kunne ikke en gang slå dem på hjemmebane, siger Nicklas Helenius.

Angriberen mener, at Silkeborg er et bedre sted, end for to måneder siden, da det uprøvede mandskab indledte Conference League i Belgien med en del spørgsmålstegn omkring holdets egen formåen.

- Vi står ikke svagere, for det har givet os selvtillid, at vi står her og selv kan afgøre det på hjemmebane. Jeg ser gode muligheder for, at vi kan gå videre og få endnu større oplevelser i foråret.

- Da vi spillede mod dem i Belgien, var det en meget tæt kamp, hvor vi tabte 0-1 på et straffespark ti minutter før tid.

- De er sidenhen gået fra et femmands- til et firemandsforsvar, og de prøver at presse højt, men det fungerer ikke altid for dem. Det var vi tæt på at udnytte dernede.

- Den danske liga er meget taktisk, og vi spiller meget taktisk, så vi bevæger os sammen, og det gør, at vi kan straffe modstanderne, når vi kan se, at der opstår huller. Vi havde muligheder i Anderlecht, men udnyttede dem ikke, siger angriberen.

Helenius frygter på ingen måde, at Silkeborg-holdet kan blive ramt af nerver torsdag. Hjemmeholdet kæmper dog for tiden med at holde modstanderne fra scoring.

- Vi har lukket for mange mål ind på det seneste, og vi skal arbejde stenhårdt på at lukke af. Vi er gode til at forsvare med bolden, men vi har haft lidt for mange fejl.

- Når vi taber bolden, så skal det være, fordi vi forsøger at lave et gennembrud på den sidste tredjedel af banen, siger Helenius.

West Ham topper Conference League-gruppen med 15 point. Silkeborg følger efter med seks point, mens Anderlecht har fem. FCSB har to point i bunden.

Der er kampstart på Jysk Park klokken 21.00.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.