Hjemvendt landsholdsspiller skal forstærke Fortuna i mesterskabsjagt

Sara Holmgaard, der var med Danmark til EM i England, er tilbage i Fortuna Hjørring

Efter halvandet år i tyske Turbine Potsdam er Sara Holmgaard (th.) tilbage i Fortuna Hjørring. <i>Arkivfoto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix</i>

Efter halvandet år i tyske Turbine Potsdam er Sara Holmgaard (th.) tilbage i Fortuna Hjørring. Arkivfoto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix

FODBOLD:Fortuna Hjørring har et es i ærmet, når vendelboerne lørdag tager hul på en ny sæson i Gjensidige Kvindeligaen med en udekamp mod oprykkerne fra Sundby.

Efter halvandet års fravær er forsvarsspilleren Sara Holmgaard nemlig tilbage i klubben. Sara Holmgaard er lejet i engelske Everton, der netop har hentet både hende og tvillingesøsteren Karen hos tyske Turbine Potsdam.

- Sara skal tilføre os en masse rutine. Hun bliver et sindssygt vigtigt anker på holdet, fortæller Martin Møller Kristensen, der er cheftræner i Fortuna Hjørring.

Angriberen Thea Rohe, forsvarsspilleren Tiia Peltonen og kantspilleren Ashley Lynn Reifner er også kommet til, mens den mest bemærkelsesværdige afgang er stortalentet Olivia Møller Holdt, der er skiftet til svenske FC Rosengård.

Fortuna Hjørring har i de to seneste sæsoner måttet se HB Køge løbe med det danske mesterskab, og sjællænderne bliver formentlig også svære at vippe af tronen i den kommende sæson.

- Vi har en sindssygt god trup med mange dygtige spillere, og vi skal se, om vi ikke kan drille HB Køge. På forhånd ser jeg dem som favoritter, men lige nu ligger alt vores fokus på at få en god start og få tre point i en svær udekamp mod et godt Sundby-hold, der har en dygtig træner, siger Martin Møller Kristensen.

Martin Møller Kristensen er ny cheftræner i Fortuna Hjørring. <i>Arkivfoto: Fortuna Hjørring</i>

Martin Møller Kristensen er ny cheftræner i Fortuna Hjørring. Arkivfoto: Fortuna Hjørring

Kampen i Sundby er samtidig Martin Møller Kristensens officielle debut som cheftræner i Fortuna Hjørring. I en alder af 37 år har han overtaget ansvaret fra Brian Sørensen, der er skiftet til engelske Everton.

Med en fortid i IF Lyseng og Skovbakken IK er udfordringen i Fortuna Hjørring den største i Martin Møller Kristensens trænerkarriere.

- Det er klart mit største trænerjob. Der er altid pres på trænere, men der er et ekstra pres i en så stor klub som Fortuna. Det lever jeg dog helt fint med.

- Jeg har fået en rigtig god start i klubben, og jeg er virkelig imponeret over de familieværdier, som præger klubben. Derudover har jeg fået en trup med en flok piger, der virkelig elsker at træne, så det har været en stor fornøjelse, siger Martin Møller Kristensen.

Fortuna Hjørrings sæsonpremiere på udebane mod Sundby fløjtes i gang lørdag klokken 16.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.