Hjulmand efterlyser marginaler: Kroatisk trio ændrede kamp

Danmark skulle have scoret, før Kroatien satte A-kæden ind på midtbanen, siger Kasper Hjulmand efter nederlag.

Kasper Hjulmand gik rundt i Parken og takkede de danske fans efter nederlaget. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Kasper Hjulmand gik rundt i Parken og takkede de danske fans efter nederlaget. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Landstræner Kasper Hjulmand ærgrer sig over, at det danske fodboldlandshold fredag aften tabte med 0-1 til Kroatien i Parken, efter at Danmark ikke fik udbytte af sit spillemæssige overtag i første halvleg.

Samtidig peger han på, at Kroatiens indskiftninger af Luka Modric og Mateo Kovacic i pausen ændrede kampen, da de to indskiftede kunne indgå i en boldfast midtbanetrio med Marcelo Brozovic.

- Kombinationen af Brozovic, Modric og Kovacic sammen var problemet. Den måde, de er i stand til at spille sammen på, kunne vi ikke stå imod.

- Man kan ikke bare presse dem, for det er de komfortable med. Derfor kunne vi ikke lægge samme pres som i første halvleg. Deres perioder på bolden blev længere og længere, men de kom ikke til de store chancer, siger Kasper Hjulmand.

Før Kroatiens indskiftninger så det mere lovende ud, mener han.

- Det var to meget forskellige halvlege. Første halvleg var god, men vi manglede marginalerne. Det gjorde vi også i slutfasen, da vi pressede dem ned. Vi gjorde alt for at udligne og følte os meget tæt på to-tre gange, men havde ikke marginalerne.

- Når vi kigger kampen igennem, så vil vi se nogle chancer og rigtig mange situationer, som er tæt på at kunne blive til chancer, hvor vi lige manglede det sidste. Med det overtag vi havde i første halvleg, havde det været rart at skabe mere. Der manglede den sidste skarpe aflevering eller vellykkede dribling, siger Hjulmand.

Det blev ved den ene store kroatiske chance, som Mario Pasalic udnyttede, da bolden dumpede ned foran hans fødder tæt under mål midt i anden halvleg.

- Det var et pismål. Det var et svagt indlæg, som blev rettet af to gange og havnede hos en kroatisk spiller. Det var mega irriterende. Men de fik også bolden for meget, siger Kasper Hjulmand.

- Men vores indsats er der ikke en finger at sætte på, tilføjer han.

Danmarks næste kamp er på mandag, når Østrig gæster Parken.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.