Hjulmand forlanger klogskab i Kroatien i jagt på kontrol

Landstræneren går benhårdt efter en sejr i Zagreb, så Danmark vinder sin gruppe. Det kræver kløgt, mener han.

Kasper Hjulmand ses her under onsdagens pressemøde i Zagreb på Stadion Maksimir. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Kasper Hjulmand ses her under onsdagens pressemøde i Zagreb på Stadion Maksimir. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Både det danske og det kroatiske landshold har sine største styrker i at have bolden, og derfor forventer landstræner Kasper Hjulmand hård kamp om initiativet, når de to lande mødes torsdag aften i Nations League.

Det siger landstræneren på et pressemøde i Zagreb onsdag aften.

- Der bliver armlægning om bolden, for begge hold vil gerne styre spillet. Det bliver meget interessant.

- Vi har set alle de andre kampe med Kroatien, og vores analyser går langt tilbage. De er et af de bedste hold i verden i den første fase af spillet. Det er i deres dna at ville spille bolden rundt, siger Kasper Hjulmand.

Derfor skal danskerne agere med kløgt og ikke blive overivrige, når Kroatien har bolden. Ellers kan midtbanestjerner som Marcelo Brozovic, Mateo Kovacic og Luka Modric gøre livet surt for danskerne.

- Vi skal være kloge og vide, hvornår vi skal gå op på dem, og hvornår vi skal samle os. Vi skal have tålmodighed og klogskab i vores presspil.

- Vi vil også have bolden meget, og det er ikke deres force at forsvare mod det, siger Kasper Hjulmand.

Kampen kan få afgørende betydning for udfaldet i Nations League-gruppen, der også tæller Østrig og Frankrig. Vinder Danmark over Kroatien, har Hjulmand og co. sikret gruppesejren inden sidste spillerunde. Vinder Kroatien, overtager kroaterne førstepladsen.

Derfor betegner Hjulmand opgøret som "en stor kamp mellem to små giganter". Og så afviser han at være på jagt efter et enkelt point for at bevare førstepladsen inden sidste spillerunde.

- Vi går efter sejren, siger landstræneren bestemt.

Hjulmand kan også fortælle, at Jesper Lindstrøm ikke er blevet klar til kampen, men han ventes at støde til den danske landsholdslejr på fredag i Helsingør. Lindstrøm har døjet med sygdom.

For landsholdsanfører Simon Kjær bliver opgøret på Stadion Maksimir hans første landskamp siden november sidste år grundet en grim knæskade, han pådrog sig i december. Han lover, at han er i en god forfatning.

- Det er sindssygt fedt at være tilbage. Jeg har glædet mig som en lille dreng.

- Jeg synes, at jeg står rigtig godt. Det har været ni lange måneder. Men på alt, der kan måles, ved jeg, at jeg har det bedre. Jeg glæder mig bare til at spille bold hver dag, siger Simon Kjær.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.