Hjulmand har ingen tanker om ny kontrakt: Jeg lever i nuet

Kasper Hjulmand har ikke travlt med at tage hul på kontraktforhandlinger med DBU.

Kasper Hjulmand overtog landstrænerjobbet fra Åge Hareide i 2020. Allerede året inden kom det frem, at Hjulmand skulle efterfølge nordmanden. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Kasper Hjulmand overtog landstrænerjobbet fra Åge Hareide i 2020. Allerede året inden kom det frem, at Hjulmand skulle efterfølge nordmanden. Claus Bech/Ritzau Scanpix

Om to år udløber Kasper Hjulmands kontrakt som dansk landstræner, og selv om det på samme tid hverken er presserende eller uhørt tidligt at overveje fremtiden, er det ikke noget landstræneren bruger kræfter på.

For uanset hvor lang en kontrakt han har, vil han altid befinde sig i risikozonen for at blive fyret, siger Hjulmand.

- Jeg har ikke tænkt to tanker om en ny kontrakt. To år som træner er en evighed, så jeg har ikke tænkt to tanker om det overhovedet.

- Det kan godt være, at det fylder noget i medierne, men det er ikke sikkert, at det gør det hos os trænere. En trænerkontrakt - uanset om den er femårig - giver ikke nogen sikkerhed, for det er de færreste, der går sine kontrakter ud alligevel, siger Kasper Hjulmand.

Han har ikke haft indledende snakke med DBU-fodbolddirektør Peter Møller om en ny kontrakt, og Hjulmand har heller ingen plan for, hvornår han gerne ser, at der bliver taget hul på den dialog.

- Jeg har ikke noget tidspunkt, hvor jeg gerne vil have en afklaring. Jeg tænker altid så meget i nuet, når det handler om mit job.

- Det gør ingen forskel, om man har et eller ti år tilbage af kontrakten, man bliver fyret alligevel på et tidspunkt, siger Kasper Hjulmand.

Det er tre år siden, at Hjulmand blev ansat som dansk landstræner, og det er to år siden, at han tiltrådte i jobbet.

I de to år har han opnået stor succes. Først sikrede han holdet overlevelse på øverste niveau i Nations League, derefter tog han holdet hele vejen til EM-semifinalen, og efterfølgende indløste hans mandskab billet til det forestående VM i Qatar.

Kasper Hjulmand har stået i spidsen for Danmark i 27 kampe. Det er endt ud i 18 sejre, to uafgjorte og syv nederlag, hvis man inkluderer forlænget spilletid. Danmarks målscore er 62-22 i de 27 landskampe.

Fra fredag og frem til 13. juni spiller Danmark fire kampe i Nations League. Modstanderne er Frankrig (ude), Østrig (ude), Kroatien (hjemme) og Østrig (hjemme).

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.