Hjulmand: Nissen og Bahs klubskifter hjælper landsholdet

Konkurrencen på landsholdets højre back er skærpet, efter at to af kandidaterne har skiftet klub i denne uge.

Rasmus Nissen Kristensen klemmer sig her forbi to østrigere i mandagens Nations League-kamp i Wien. <i>Joe Klamar/Ritzau Scanpix</i>

Rasmus Nissen Kristensen klemmer sig her forbi to østrigere i mandagens Nations League-kamp i Wien. Joe Klamar/Ritzau Scanpix

Det er til gavn for det danske fodboldlandshold, at højrebackerne Rasmus Nissen Kristensen og Alexander Bah i løbet af de seneste dage er skiftet til henholdsvis Leeds og Benfica.

På den måde vil spillerne blive matchet på et højere niveau, så de kan skærpe konkurrencen på landsholdet, mener landstræner Kasper Hjulmand.

Samtidig ser han også de to spilleres klubskifter som et udtryk for, at landsholdet har været med til at vise deres nye arbejdsgivere, at man kan regne med dem på højt internationalt niveau.

- Det er super fedt, det er lige præcis det, vi håber på sker stille og roligt. Klubber og landshold hjælper hinanden. Når landsholdet klarer sig godt, så kan klubberne se, at de her spillere kan klare sig på det højeste niveau mod de bedste.

- Når spillerne skifter til et højere niveau, bliver de matchet hårdere hver eneste dag, og det hjælper også landsholdet. Det er en god spiral at være inde i, og jeg er rigtig glad på begge spilleres vegne, siger Kasper Hjulmand.

Rasmus Nissen Kristensen brugte landsholdets fridag onsdag til at rejse til Leeds og skrive under med sin nye arbejdsgiver. I den engelske arbejderby bliver han genforenet med manager Jesse Marsch, der tidligere var cheftræner for Nissen i Red Bull Salzburg.

- Det er en god adresse for ham at rykke til Premier League og Leeds. Han kender træneren og ved, at det er ham, der gerne vil have ham, fordi de har samarbejdet før. Det er vigtigt for en spiller.

- Premier League begynder 6. august og kører med kampe hver tredje-fjerde dag op til VM, så der kommer til at være smæk på, og det er fedt for "NK" (Nissen Kristensen, red.), siger Kasper Hjulmand.

Rasmus Nissen Kristensen startede inde for landsholdet i mandagens udesejr over Østrig og lagde op til kampens første mål.

Til gengæld er Alexander Bah ikke udtaget til den igangværende landsholdssamling, men han var udtaget, da holdet senest var samlet i marts.

Også i Bahs tilfælde ser Hjulmand et godt match mellem spiller og træner, når han får genpreseksperten Roger Schmidt som ny cheftræner i Benfica. Samtidig roser Hjulmand den omskolede offensivspiller for at have taget en klog karrierevej fra HB Køge til Sønderjyske, Slavia Prag og nu Benfica.

- Det er godt set af Benfica og den måde, de skal til at spille fodbold på. Bah har været igennem en god udvikling, og han har truffet nogle gode valg, i forhold til den måde han er og spiller på.

- Han har passet perfekt til Slavia Prags spillestil, og han kommer også til at passe ind i Roger Schmidts Benfica, hvor han skal presse fremad, siger landstræneren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden