Hjulmand revser atypiske fans: Latterligt teater

Det er at tale ned til folk at overbevise dem om, at potentielt falske fans er rigtige fans, mener Hjulmand.

Flere danskere var mødt op foran fodboldlandsholdets træningsanlæg onsdag eftermiddag. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Flere danskere var mødt op foran fodboldlandsholdets træningsanlæg onsdag eftermiddag. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand har intet tilovers for de fans, der danser rundt iført landsholdstrøjer og holder med et givent hold under slutrunden i ørkenstaten.

I den seneste uge har videoer af fans i blandt andet argentinske og engelske landsholdstrøjer fået meget opmærksomhed på sociale medier, og kritikere spekulerer i, at fansene slet ikke har et tilhørsforhold til de pågældende lande, og at de kan være betalt af Qatars styre.

Det er at tale ned til folk, mener landstræneren.

- Det er jo latterligt, hvis det er, som det ser ud til at være. Det er teater. Jeg kan huske noget lignende fra VM i Sydkorea, hvor lokalbefolkningen blev delt op og skulle være fans af forskellige hold.

- Jeg synes, det er at tale ned til os, hvis de tror, at man kan bilde folk ind, at det er fans, der er galopperende glade for Danmark, England og så videre, hvis man ikke også er det om et år. Det er at tale ned til folk, det er teater, gentager landstræneren.

Qatars organisationskomité har afvist, at fanscenerne, der er blevet latterliggjort på sociale medier, skulle være iscenesat.

Landsholdsspilleren Joakim Mæhle har også set videoerne, og han fik også en fornemmelse af nogle atypiske roligans, da spillerne tirsdag aften ankom til deres VM-hotel i Qatar.

- Det er fedt at være her, men det er også specielt. Jeg tror ikke, man skal have været her i mange timer og kigget rundt, før man tænker, at det er et specielt sted. Vi har jo også set de videoer af fans, der går rundt i forskellige trøjer.

- Vi fik også en lidt anderledes velkomst i går på hotellet med udenlandske mennesker i danske landsholdstrøjer. Jeg tror ikke, at de havde det store kendskab til Danmark.

- Men vi kunne mærke, at de havde glædet sig til at tage imod os og få besøg af os. Vi kan mærke, at de vil os det bedste, og det sætter vi pris på, siger Joakim Mæhle.

Den rødhvide modtagelseskomité på hotellet råbte, sang og dansede for landsholdsspillerne.

- Det var en interessant og anderledes modtagelse end ved andre slutrunder, indleder Thomas Delaney.

- Det var en fin gestus, og de ville gerne gøre det til noget specielt og gav os en varm velkomst. Men det var da noget andet i Helsingør før EM sidste år, for der var lidt flere velkendte ansigter.

- Qatar prøver at gøre det grandiost, med alt hvad det indebærer, så selvfølgelig er det lidt af et show. Jeg glæder mig også til at se danskere hernede, selv om det forståeligt nok ikke er så mange, der kommer, siger Thomas Delaney.

Enkelte dansktalende fans var mødt op foran landsholdets træningsanlæg i udkanten af Doha før onsdagens træning.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.