Hjulmand ser franske forandringer efter danske triumfer

Danmark har slået Frankrig to gange i år, men før VM-kamp har Frankrig ændret taktik, siger landstræneren.

Kasper Hjulmand og Christian Eriksen ses her ved fredagens pressemøde i Doha. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Kasper Hjulmand og Christian Eriksen ses her ved fredagens pressemøde i Doha. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Siden Danmarks to sejre over Frankrig i Nations League i juni og september har franskmændene justeret taktikken.

I kampene mod Danmark spillede Frankrig med en trebackkæde, men i den første VM-kamp mod Australien spillede Didier Deschamps med en firebackkæde og vandt 4-1.

Derfor forventer Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, også at møde et fransk hold med et andet udtryk i lørdagens VM-gruppekamp i Qatar.

- Frankrig har ændret sin struktur i forhold til de tidligere kampe, vi har spillet mod dem. De spiller med en anden formation i forsvaret, og deres kanter Kylian Mbappé og Ousmane Dembélé ligger bredere i angrebet.

- Vi er meget opmærksomme på deres brede gennembrud, og vi så mod Australien, at Frankrig spiller med utrolig mange indlæg, og det giver også god mening, når de har Olivier Giroud i feltet, siger Kasper Hjulmand.

I juni vandt Danmark 2-1 i Paris, og i september blev det til en 2-0-sejr i Parken.

Landstræneren har en tro på, at det kan blive til et sejrshattrick, men det er en forudsætning, at Danmark løfter sit spil sammenlignet med den målløse VM-premiere mod Tunesien.

- Jeg har stor respekt for Frankrig, men vi ved også, hvor stærke vi selv er. Vi har spillet mod Frankrig to gange i år, og selv om VM er en anden scene, så kan vi få et godt resultat, hvis vi rammer vores topniveau.

- Men det kræver også, at vi øger vores kvalitet i forhold til vores første kamp. Det har al vores forberedelse og træning de seneste dage koncentreret sig om.

- Vi scorede to gange mod Frankrig i både juni og september, og forhåbentlig finder vi vej til målet igen, siger Kasper Hjulmand.

Også Christian Eriksen er optimistisk trods en halvtam dansk indledning på VM.

- Vi har stadig en stor tro på os selv. Kvaliteten er der stadig, fastslår landsholdsstjernen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.