Hjulmand: Stjerner i reklamefremstød må leve med konsekvenser

Kasper Hjulmand regner med, at Brian Laudrup vidste, at hans Dubai-fremstød kunne bringe hans job i fare.

Landstræner Kasper Hjulmand mener, at Brian Laudrup må leve med konsekvenserne, når han vælger at promovere Dubai. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Landstræner Kasper Hjulmand mener, at Brian Laudrup må leve med konsekvenserne, når han vælger at promovere Dubai. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand regner med, at store sportsstjerner er klar over, at det ikke er omkostningsfrit, når de vælger at reklamere for et givent produkt.

Derfor tror han også, at Brian Laudrup var klar over, at der var en mulig konsekvens, efter at den tidligere danske landsholdsstjerne har været med til at promovere Dubai fra De Forenede Arabiske Emirater forud for VM i nærtliggende Qatar.

Brian Laudrup blev efterfølgende opsagt fra sine opgaver hos både TV 2 og Politiken.

Tidligere har også David Beckham fået kritik for at have taget imod et anseligt beløb for at promovere Qatar.

Både VM-værtsnationen og De Forenede Arabiske Emirater har fået kritik for at være på kant med menneskerettighederne.-

- Folk bestemmer selv, om de vil stille op. Men man må også forstå og leve med de konsekvenser, det måtte have. Det vil også undre mig meget, hvis ikke Brian havde set, at det var sådan.

- Jeg tror, at alle dem, der stiller op til sådan noget, er fuldstændig klar over de konsekvenser, der er ved det, siger landstræneren.

I et skriftligt svar til B.T. fredag påpegede Brian Laudrup blandt andet, at 65.000 danskere årligt er blandt de 14 millioner turister i Dubai, hvis kampagne bærer navnet "Where the world celebrates".

- I den forbindelse kan fodbold i almindelighed og et VM i særdeleshed noget særligt. Mennesker og kulturer fra hele verden kan være samlet om en begivenhed, hvor de både støtter deres eget land og samtidig kommer i kontakt med folk fra andre nationer.

- Derfor tror jeg på, at vi lærer mere af at være sammen end at holde afstand fra hinanden, lød det blandt andet fra Brian Laudrup til B.T.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.