Hjulmand tager skylden for sløj halvleg i Holland

Det var en fejl at starte med mange urutinerede spillere på samme tid, siger Kasper Hjulmand efter nederlag.

Holland scorede tre gange i første halvleg og en gang i anden halvleg, da Danmark tabte 2-4 på Amsterdam Arena. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Holland scorede tre gange i første halvleg og en gang i anden halvleg, da Danmark tabte 2-4 på Amsterdam Arena. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Landstræner Kasper Hjulmand erkender, at han var lige lovlig eksperimenterende i lørdagens testkamp ude mod Holland.

Derfor var Danmark på hælene og bagud 1-3 ved pausen i kampen, som endte med et 2-4-nederlag efter en noget bedre dansk anden halvleg.

- Jeg må tage en del af skylden på mig. Jeg stillede med et mandskab, hvor fem i startopstillingen har spillet få landskampe.

- Der var en ny konstellation i bagkæden, en ny højre forsvarsside og en ny sammensætning helt fremme. Det var ikke kun den enkelte spillers skyld. Det er sværere at få holdet til at fungere, når der er så mange nye spillere på samme tid.

- Vi puttede nok for mange urutinerede sammen i konstellationer, som vi ikke har set før, siger Hjulmand.

Blandt de mere uprøvede spillere i startopstillingen var Jesper Lindstrøm og Alexander Bah. Ingen af dem havde nogen stor første halvleg, og de blev flået ud i pausen.

- Vores første halvleg var langt under vores standard, og den var vi ikke glad for. Vi tabte bolden for meget, og vi gav ikke os selv nok tid på bolden.

- Vores første halvleg var klart det dårligste, jeg har været med til som landstræner.

- Anden halvleg bød på meget mere flydende spil for os. Deres mål til 4-2 dræbte kampen, vi havde ellers fået liv i kampen igen ved 3-2, siger Kasper Hjulmand.

Det var dog ikke kun af lyst, at Hjulmand eksperimenterede i Amsterdam. Han manglede nemlig flere vante stamspillere i truppen.

Simon Kjær, Andreas Christensen, Mikkel Damsgaard og Daniel Wass døjer med skader, mens Jens Stryger Larsen og Martin Braithwaite får begrænset med spilletid og er udeladt af den grund.

- Det er klart, at det har givet mig nogle svar om bredden i truppen, siger landstræneren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden