Hjulmand udtager kometen Højlund til landsholdet

Angriberen Rasmus Højlund kan få debut for landsholdet, hvis han kommer på banen mod Kroatien eller Frankrig.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Angrebskometen Rasmus Højlund, som denne sommer er skiftet til Atalanta, var tirsdag blandt de 26 spillere, som landstræner Kasper Hjulmand udtog til de kommende Nations League-kampe mod Kroatien og Frankrig.

Rasmus Højlund kunne ikke kæmpe sig til fast spilletid i FC København og skiftede i januar til Sturm Graz i Østrig, hvor han øjeblikkeligt hamrede mål ind med høj frekvens.

Det fik Serie A-klubben Atalanta til at punge ud med i omegnen af 125 millioner kroner denne sommer.

Nu kan han også kalde sig A-landsholdsspiller, da der er et par ledige pladser i frontlinjen, fordi Yussuf Poulsen og Jonas Wind fortsat er ude med skader.

- Vi har nogle angribere ude med skader, og Rasmus har taget nogle store skridt. Han havde et godt forår og vendte tilbage efter sommerferien og bragede kasser ind.

- Så begyndte tingene at bimle og bamle for ham, og der var mange klubber, der ville have fat i ham. Han landede så i Atalanta, hvor han har fået spilletid, siger Hjulmand.

Højlund scorede i sin startdebut for Atalanta i en 2-0-sejr ude over Monza for lidt over en uge siden, hvor landstræneren var til stede på tribunen for at se ham.

- På den position kan man godt bruge den ungdommelige power og den tro på sig selv, som Rasmus har. Han er hurtigt kommet langt, og han er spændende, siger Hjulmand.

Anfører Simon Kjær er også atter med i truppen efter en lang pause som følge af en knæskade. Derudover var der ikke de store overraskelser i udtagelsen.

Hertha Berlin-keeper Oliver Christensen får også chancen i rødt og hvidt, mens stopperen Jannik Vestergaard, som er ude i kulden i Leicester, ikke var med.

Landstræneren nævnte selv, at det er situationen i klubben, som gør, at Vestergaard ikke er med denne gang.

- Vi har kun fire midtstoppere med denne her gang. Til VM kommer vi formentlig uanset hvad til at have fem med, forklarer Hjulmand.

Ud over Simon Kjær er stopperne Joachim Andersen, Andreas Christensen og Victor Nelsson udtaget. Vestergaard kan komme i spil til VM, men det vil kræve mere regelmæssig spilletid, lyder det fra landstræneren.

- Jeg tænker meget på Jannik som den femte stopper. Han har været en fantastisk spiller for os i al den tid, jeg har været med.

- Jannik er i min verden havnet uforskyldt i den situation, han er i. Så jeg håber virkelig, at der sker noget der, siger Hjulmand.

De to Nations League-opgaver, som venter Kasper Hjulmands udvalgte, er udekampen mod Kroatien 22. september og hjemmekampen mod Frankrig tre dage senere i Parken.

Det er altså de to finalister fra VM-finalen i 2018, Danmark møder.

Danmark topper Nations League-gruppen med ni point efter fire kampe. Holdet slog overraskende Frankrig på udebane i første kamp, mens det er blevet til to sejre over Østrig og et nederlag på 0-1 til Kroatien.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.