Hjulmand vil slå Kroatien og sikre gratis testkamp før VM

Søndagens kamp mod Frankrig kan bruges som en VM-testkamp, hvis Danmark vinder i Zagreb torsdag aften.

Kasper Hjulmand instruerede Joachim Andersen under onsdagens træning i Zagreb. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Kasper Hjulmand instruerede Joachim Andersen under onsdagens træning i Zagreb. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand satser på at få afgjort Nations League-gruppen i første forsøg, når Danmark møder Kroatien på udebane i Zagreb torsdag aften.

Vinder Danmark den kamp, er gruppesejren hjemme, og dermed bliver søndagens hjemmekamp mod Frankrig uden sportslig betydning.

Det vil være tiltrængt for landstræneren, som dermed får en omkostningsfri mulighed for at eksperimentere en sidste gang inden VM.

- Hvis vi vinder kampen over Kroatien, så kan det give os en anden tilgang til kampen på søndag. Vi har to forskellige modeller for, hvordan vi vil gribe kampen mod Frankrig an. Er det must win mod Frankrig? Eller er det min eneste kamp til at kunne se nye konstellationer inden VM?

- Det vil være fantastisk at have en testkamp på det niveau og kunne se nogle konstellationer, vi ikke har set før. Men hvis vi skal vinde mod Frankrig, så spiller vi også med en mere kendt opstilling i den kamp, siger Kasper Hjulmand.

Danmark har ikke tid til at spille testkampe inden VM-slutrunden i Qatar. Hjulmand overtager først VM-spillerne en uge før Danmarks første kamp i ørkenen.

Som følge af VM's uvante plads i fodboldkalenderen er en del klubber rundt om i Europa tvunget til at spille to kampe hver uge hele efteråret for at kunne afvikle ligakampe, europæiske kampe og pokalkampe.

Det gælder også for en stor del af Hjulmands spillere, og derfor vil han uanset udfaldet i Zagreb næppe bruge de samme 11 startere to gange på 72 timer.

- Ingen spillere kan spille alle kampe i det aktuelle program, så der er ingen tvivl om, at rotation er et vigtigt tema. Det har vi også taget højde for i planlægningen af de to kampe, og så har vi kigget på den fysiske historik, som spillerne er mødt ind på landsholdet med, siger Hjulmand.

Udekampen mod Kroatien begynder torsdag aften klokken 20.45.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.