Høgene snupper en spiller fra piraterne

Emil Marcussen skifter fra Aalborg Pirates til Frederikshavn White Hawks

Emil Marcussen har fået en to-årig aftale med White Hawks. <i>Arkivfoto: Lars Pauli</i>

Emil Marcussen har fået en to-årig aftale med White Hawks. Arkivfoto: Lars Pauli

ISHOCKEY:Ishockeyklubben Frederikshavn White Hawks har skrevet en to-årig aftale med den 24-årige forward Emil Marcussen. 

Emil Marcussen har fået sin ishockeyopvækst i Aalborg, hvor han har været en del af Aalborg Pirates-truppen siden 2016. Han har altså både været med til at vinde pokaltitler og danmarksmesterskaber samt deltaget i Champions League.

Nu skal han tørne ud for Frederikshavn White Hawks, hvilket han ser meget frem til. 

- Jeg har savnet noget mere spilletid, og det er der bedre udsigt til i Frederikshavn. Jeg har overvejet et skifte i længere tid, og i den sidste ende kan jeg bare mærke, at lysten til noget mere spilletid og måske en større rolle på et hold har vægtet højt for mig, siger Emil Marcussen til Nordjyske. 

Han har været en del af en Aalborg Pirates-trup, hvor konkurrencen har været hård. Det har betydet mange reservetjanser for Emil Marcussen. Med sit skifte til Frederikshavn White Hawks ser det alt andet lige ud til, at han øger chancen for at komme til at blive en nøglespiller. 

- Jeg er ikke blevet lovet noget af White Hawks. Det har jeg heller ikke noget behov for. Jeg skal ud at bevise, at jeg kan spille en større rolle her, end jeg gjorde i Aalborg. Det er op til mig selv, og den udfordring ser jeg meget frem til, siger Emil Marcussen. 

Han slutter sig med skiftet til rækken af tidligere Pirates-spillere, der er søgt til Frederikshavn for at få mere istid. Deres erfaringer har også spillet ind på Emil Marcussens beslutning. 

- Det har helt sikkert været med til at gøre beslutningen lettere for mig, for jeg kan se, at de udvikler sig godt her i Frederikshavn, siger Emil Marcussen, der håber, at han kan udvikle sig i takt med klubben. 

- Kasper Kristensen (sportschef i White Hawks) gjorde det klart for mig, at de arbejder med kontrakter af flere års varighed, for det her er et projekt, der rækker længere ud end blot en sæson. Jeg håber, vi kan rykke klubben, så vi kommer til at spille med i toppen, siger Emil Marcussen. 

I Aalborg Pirates blev han brugt både som wing og center, men det er på sidstnævnte position, at han befinder sig bedst. 

- Jeg ser mig selv som center. Sådan en klassisk tovejs-center, der både kan arbejde offensivt og defensivt. Jeg håber, at jeg kan få gang i pointproduktionen her i Frederikshavn, siger Emil Marcussen. 

Han kan se tilbage på en lærerig tid i Aalborg Pirates, som sluttede på bedst tænkelige måde med masser af spilletid i de afgørende kampe og en guldhjelm. 

- Det var den perfekte afslutning, men nu er jeg klar til at prøve nye udfordringer, siger Emil Marcussen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.