Højgaard fører stort efter ny stærk runde i Frankrig

Rasmus Højgaard fører Open de France med seks slag til nærmeste spiller inden weekendens to finalerunder.

Rasmus Højgaard har fået en forrygende start på Open de France. (Arkivfoto). <i>Glyn Kirk/Ritzau Scanpix</i>

Rasmus Højgaard har fået en forrygende start på Open de France. (Arkivfoto). Glyn Kirk/Ritzau Scanpix

Golfspilleren Rasmus Højgaard har sat kursen mod karrierens fjerde triumf på DP World Tour, den tidligere European Tour.

Torsdagens fantomrunde i Open de France blev fredag fulgt op af endnu en glimrende præstation, så han nu fører komfortabelt inden weekendens to finalerunder.

Højgaard gik fredagens runde i 65 slag svarende til 6 slag under par. Eftersom han torsdag blot brugte 62 slag, er han nu samlet i 15 slag under par.

Det giver ham et forspring på seks slag til nærmeste rival, som er franskmanden Paul Barjon.

Fredag blev Højgaard noteret for syv birdies og blot en enkelt bogey. Det rakte til for anden dag i træk at levere dagens bedste runde på banen i Saint-Quentin-en-Yvelines i udkanten af Paris.

Næstbedste dansker er hans tvillingbror, Nicolai Højgaard, der på en delt 12.-plads er 11 slag efter. Også Joachim B. Hansen, Jeff Winther, Lucas Bjerregaard Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen klarede finalecuttet.

21-årige Rasmus Højgaard har hidtil i karrieren vundet tre turneringer på touren, nemlig i 2019, 2020 og 2021. Nu er han godt på vej til fortsætte stimen med at vinde en turnering hvert år.

Han kan blive den første danske vinder af den traditionsrige franske turnering, der i år spilles for 104. gang. Tidligere er Søren Hansen, Thorbjørn Olesen og Joachim B. Hansen blevet nummer to.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.