Højlund fejrer startdebut med scoring for Atalanta

Nyindkøbet Rasmus Højlund satte Atalanta i gang, da holdet slog Monza med 2-0 efter en ellers jævn indsats.

Rasmus Højlund knytter næven ud mod de medrejsende Atalanta-fans, efter at VAR har slået fast, at han nu kan kalde sig Serie A-målscorer. <i>Miguel Medina/Ritzau Scanpix</i>

Rasmus Højlund knytter næven ud mod de medrejsende Atalanta-fans, efter at VAR har slået fast, at han nu kan kalde sig Serie A-målscorer. Miguel Medina/Ritzau Scanpix

Den tidligere FC København-angriber Rasmus Højlund gjorde kometkarriere i Østrig, og det fik italienske Atalanta til at punge stort ud for den 19-årige dansker denne sommer.

Efter at være blevet skiftet ind i seneste kamp mod Torino fik Højlund sin startdebut for Bergamo-klubben mandag aften. Det fejrede han med en scoring i sejren på 2-0 ude over Monza.

Dermed er han øjeblikkeligt begyndt at betale af på de angiveligt 125 millioner kroner, som Atalanta betalte Sturm Graz for at få fingrene i teenageren.

Med sejren hopper Atalanta op på førstepladsen i Serie A. Holdet har hentet 13 point af 15 mulige. Det er to mere end mestrene fra AC Milan og Napoli. Monza ligger sidst uden point efter fem kampe.

Både Højlund og holdkammeraterne leverede ellers en noget sløj indsats i første halvleg mod oprykkerklubben, som gav Christian Gytkjær de sidste fire minutter på banen.

Højlund lykkedes ikke med ret meget, men boldene, han fik at arbejde med, lod også meget tilbage at ønske.

Efter pausen begyndte den høje angriber at gøre lidt opmærksom på sig selv. Først ramte han stolpen fra en spids vinkel tidligt i anden halvleg, og så var han skudt varm.

Inden stadionuret rundede en time, indfandt Højlund sig i feltet, som han skal, og derfra kunne han let dirigere en flad tværpasning i mål.

Linjedommeren vinkede ganske vist offside, hvilket var helt hen i skoven. Det afslørede VAR, og så kunne den danske teenager juble over sin første scoring for den blåsorte klub.

Syv minutter senere gjorde Ademola Lookman med hjælp fra Monza-spilleren Marlon det til 2-0 og afgjorde reelt kampen. Monza havde intet modtræk.

Efter 70 minutter blev Højlund taget ud, mens landsmand Joakim Mæhle fik det sidste kvarter på banen.

Atalanta-træner Gian Piero Gasperini roser Højlund efter indsatsen.

- Vi var overbeviste helt fra den allerførste træning. Han har nogle rigtig gode egenskaber for en 19-årig. Vi skal arbejde med ham, men han har en fantastisk fremtid forude, siger Gasperini efter sejren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han påpeger samtidig, at det aldrig før er sket i Atalantas historie, at klubben indtager førstepladsen i tabellen alene.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden