Holger Rune føler med Tauson efter hendes skadesexit

Clara Tauson trak sig fra sin kamp i første runde ved Wimbledon mandag. Hun får nu støttende ord fra Rune.

Clara Tauson forsøgte først at komme rygproblemerne til livs med behandling, men måtte kort efter opgive mod Mai Hontama. <i>Neil Hall/Ritzau Scanpix</i>

Clara Tauson forsøgte først at komme rygproblemerne til livs med behandling, men måtte kort efter opgive mod Mai Hontama. Neil Hall/Ritzau Scanpix

Det blev kun til en halv times tennis for den danske tennisspiller Clara Tauson, da hun mandag spillede første runde i årets Wimbledon.

Rygproblemerne, som har plaget hende siden slutningen af april, dukkede op igen tidligt i kampen mod Mai Hontama, så Tauson måtte trække sig ved stillingen 1-4.

Nedslået forlod den 19-årige dansker hurtigt banen. Hun får dog støttende ord med fra den jævnaldrende landsmand Holger Rune.

Han ved udmærket, hvordan det er at prøve at spille med rygproblemer.

- Jeg har selv prøvet at stå i Miami i år og ikke kunnet rotere hverken den ene eller anden vej i ryggen, og så er det umuligt at gennemføre en kamp, siger Rune til bt.dk.

- Jeg ved, hvor ubehageligt det er. Forhåbentlig ser vi hende kampklar igen snart.

Tauson er også tilmeldt i double sammen med Elena Rybakina fra Kasakhstan. De står til at skulle spille onsdag, men det må betragtes som tvivlsomt, om de kommer i aktion, Tausons rygproblemer taget i betragtning.

Turen til London var dog ikke helt forgæves for den danske tennisteenager. Ved at tabe i første runde i single indkasserer hun 50.000 pund (cirka 432.000 kroner).

Det fik efterfølgende nogle til at spekulere i, om Tauson faktisk stadig var skadet i ryggen, da hun stillede til start mandag, og at hun kun gjorde det for at indkassere den store check.

Det afviste hun dog kategorisk på pressemødet efter kampen.

- Hvis jeg havde den mindste smerte, var jeg ikke gået ind på banen, ligesom jeg ikke gjorde i Paris (til French Open, red.). Jeg var klar til at spille, slog hun fast.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.