Hollænder åbner kvindernes Tour med spurtsejr i Paris

Emma Norsgaard blev nummer fem i spurten, da Lorena Wiebes vandt 1. etape i Tour de France Femmes.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hollandske Lorena Wiebes (DSM) var søndag eftermiddag hurtigst på 1. etape af Tour de France Femmes, der er kvindernes udgave af verdens største etapeløb for herrer.

Efter en del forgæves udbrud blev det som ventet til en spurt, og her var Wiebes først over stregen i et tæt opgør, hvor danske Emma Norsgaard (Moviestar) blev nummer fem.

Den gule førertrøje sidder mandag på Wiebes med ligeledes hollandske Marianne Vos (Jumbo-Visma) som nærmeste forfølger.

1. etape bestod af en start ved Eiffeltårnet samt 12 omgange i Paris med på den samme rundstrækning, som herrerne kører, med målstreg på Champs-Élysées.

Og der var masser af støtte langs ruten til de tre danske ryttere i feltet.

Tusindvis af danskere har således taget opstilling i den franske hovedstad, hvor herrernes Tour-felt med Jonas Vingegaard i den gule trøje om få timer ruller ind for at afvikle deres 21. og sidste etape.

I alt tre danskere var en del af feltet på 144 ryttere, der indledte det genoplivede løb i Paris, nogle timer inden herrernes udgave af løbet slutter samme sted.

Foruden Norsgaard er det Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ) og Julie Leth (Uno-X), der blev henholdsvis nummer 27 og 91 søndag.

Størst forventninger klassementsmæssigt er der til Uttrup Ludwig, der i kraft af sin titel som danmarksmester kører i dannebrogstrikoten.

Tour de France Femmes består af i alt otte etaper.

Løbet afsluttes næste søndag med en etape, der har mål på den skrappe stigning La Super Planche des Belles Filles, hvor Tadej Pogacar vandt for næsen af Jonas Vingegaard på 7. etape af herrernes Tour de France.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.