Hollands VM-spillere skal mødes med Qatars migrantarbejdere

Fire dage før Hollands kamp mod Senegal ved VM vil hollænderne mødes med 20 migrantarbejdere i en time.

Louis van Gaal udtog fredag det hollandske VM-hold til slutrunden i Qatar. Det var her, at han fortalte, at VM-spillerne 17. november skal mødes med 20 migrantarbejdere. <i>Maurice Van Steen/Ritzau Scanpix</i>

Louis van Gaal udtog fredag det hollandske VM-hold til slutrunden i Qatar. Det var her, at han fortalte, at VM-spillerne 17. november skal mødes med 20 migrantarbejdere. Maurice Van Steen/Ritzau Scanpix

Det hollandske fodboldlandshold vil mødes med en gruppe af Qatars migrantarbejdere før VM.

Det fortæller landstræner Louis van Gaal, der tidligere har kritiseret placeringen af VM i Qatar.

Fire dage før hollændernes åbningskamp mod Senegal 21. november vil Hollands VM-spillere tale med omkring 20 migrantarbejdere om deres arbejdsforhold, og de får desuden lov til at deltage i hollændernes træningen.

- Det bliver selvfølgelig en lidt opstillet situation, men det faktum, at vi er villige til at gøre dette, fortæller noget om det hollandske fodboldforbund og mit hold.

- Efter en time sammen med migranterne, så skifter fokus til kampen mod Senegal, siger Louis van Gaal.

Flere menneskerettighedsorganisationer, deriblandt Amnesty International, har længe kritiseret forholdene for de migrantarbejdere, der har bygget de otte VM-stadioner og øvrig infrastruktur i Qatar.

Den engelske avis The Guardian har tidligere opgjort, at mindst 6500 migrantarbejdere har mistet livet i Qatar, siden landet i 2010 fik tildelt værtskabet af VM i fodbold.

Louis van Gaal har tidligere i år udtalt, at han finder placeringen af VM i Qatar for latterlig. Dengang beskyldte han Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) for at være drevet af penge og kommercielle interesser.

Ud over Senegal er Holland havnet i gruppe med netop Qatar og Ecuador ved VM, der begynder 20. november.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.