Hollandsk fartkonge spurter sig til sejr på vindblæst etape

Fabio Jakobsen har med mandagens sejr i Paris-Nice vundet hele seks cykelløb i 2022.

Fabio Jakobsen spurtede sig til sjette sæsonsejr. <i>Franck Fife/Ritzau Scanpix</i>

Fabio Jakobsen spurtede sig til sjette sæsonsejr. Franck Fife/Ritzau Scanpix

Hollandske Fabio Jakobsen viste mandag, at han lige nu er den hurtigste mand i cykelfeltet.

Efter knap 160 kilometer med sidevind kom den 25-årige Quick-Step-rytter buldrende fra baghjul og slog Wout van Aert (Jumbo-Visma) på stregen, da 2. etape af Paris-Nice blev afgjort i en spurt.

Fabio Jakobsen kan med mandagens sejr prale af at have vundet hele seks cykelløb i 2022.

Den danske Trek-rytter Mads Pedersen forsøgte at blande sig i spurten, men han tabte kæden, inden han for alvor kom op i fart. Han måtte derfor nøjes med en femteplads.

- Jeg kunne ikke gøre noget, siger Mads Pedersen til TV 2.

- Den (kæden, red.) røg af den store klinge. Måske ramte jeg et hul, imens jeg spurtede eller et eller andet. Det er lidt ærgerligt, men det er sort uheld. Det kan altid ske, men det havde været bedre, hvis det var sket tidligere, siger han.

Etapen fik et dansk offer. Mads Würtz Schmidt (Israel-Premier Tech) måtte således udgå på grund af sygdom.

Før etapen var sidevind det helt store samtaleemne, og det endte da også med at blive et afgørende parameter på de knap 160 kilometer til Orléans.

Da sidevinden for alvor ramte ruten med 86 kilometer til mål, eksploderede feltet. Hurtigt var rytterne fordelt i tre grupper. Mads Pedersen og Søren Kragh Andersen repræsenterede de danske farver i den forreste.

Især Jumbo-Visma-holdet virkede særdeles interesseret i, at den forreste gruppe lagde afstand til forfølgerne. De store stjerner Wout van Aert og Primoz Roglic tog således begge del i føringsarbejdet.

Med 40 kilometer til mål var der to minutters forskel på de to forreste grupper, men det forspring skrumpede stille og roligt, og til sidst var grupperne samlet.

Tempospecialisten Stefan Bissegger (EF) forsøgte et par gange at slippe væk fra gruppen, men Fabio Jakobsens Quick-Step-hold sørgede for, at det hele skulle afgøres i en spurt.

Wout van Aert forsøgte at snyde konkurrenterne med en lang spurt, men Fabio Jakobsen kom som skudt ud af en kanon og tog sæsonens sjette sejr.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.