Hollandsk sejrslegende sejrer igen i Tour of Scandinavia

Det var tættere end tirsdag, men Marianne Vos var igen stærkest i spurten, da et samlet felt kørte om sejren.

Marianne Vos tog førertrøjen tirsdag i Danmark med en sejr i Helsingør, og onsdag var hun igen bedst på 2. etape i Sverige. <i>Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix</i>

Marianne Vos tog førertrøjen tirsdag i Danmark med en sejr i Helsingør, og onsdag var hun igen bedst på 2. etape i Sverige. Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

I historiebøgerne er der ingen over og ingen ved siden af hollænderen Marianne Vos, når det handler om kvindecykling. Og i nutiden er hun også fortsat blandt verdens absolut bedste.

Tirsdag vandt hun 1. etape af Tour of Scandinavia, som blev kørt i Danmark, og onsdag var den 35-årige hollænder igen hurtigst, da 2. etape også blev afgjort i en massespurt i Sverige.

Det var sejr nummer 244 på landevejen i hendes enestående karriere.

Med bonussekunderne fra sin anden sejr fører cykelikonet nu med 14 sekunder ned til nummer to, inden feltet drager til Norge og fjerde noget mere bjergrige etaper som afslutning på løbet.

Den danske kandidat til den samlede sejr Cecilie Uttrup Ludwig sad med feltet hjem.

Det samme gjorde Amalie Dideriksen, som efterfølgende på Instagram meddelte, at hun ikke stiller til start på 3. etape torsdag i Norge. Hun skal i stedet forberede sig til det forestående EM.

Etapeprofilen i Sverige mindede meget om åbningsetapen i Danmark. Bakkerne var til at overse, og de 154 kilometer på svensk vej bestod mestendels af fladt terræn.

Akkurat som på 1. etape var lysten til at komme væk og få lidt tv-tid i et udbrud til at overse. Den del er fortsat ikke så typisk i kvindecykling, som det er hos de mandlige kolleger.

Inaktiviteten i front holdt længe, og først med lidt over 40 kilometer til mål, begyndte der at komme lidt liv i løbet. Der blev lanceret adskillige udbrudsforsøg, og det gav tiltrængt liv til løbet.

Da åbningsetapen blev afgjort i en massespurt, var tidsforskellene på rytterne minimale, og derfor var der mange, som havde interesse i ikke at lade folk slippe væk. Drømmen om den gule trøje levede hos mange.

Ingen kom væk, lidt sidevind gav kun et øjebliks panik 12-13 kilometer fra mål, og feltet ankom ikke overraskende samlet til opløbet i Strömstad.

Der opstod lidt små huller i feltet i finalen, som steg let på den sidste kilometer, men på rå hastighed var Marianne Vos atter stærkest.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.