Hollandsk stjerne åbningssejrer i Tour of Scandinavia

Ikonet Marianne Vos var hurtigst, da feltet i Tour of Scandinavia kom samlet til mål i Helsingør.

Hollandske Marianne Vos til venstre presser cyklen først over målstregen i Helsingør, da kvinderne tog hul på Tour of Scandinavia. <i>Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix</i>

Hollandske Marianne Vos til venstre presser cyklen først over målstregen i Helsingør, da kvinderne tog hul på Tour of Scandinavia. Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Det blev til en favoritsejr, da kvinderne åbnede etapeløbet Tour of Scandinavia på dansk grund.

Den levende hollandske cykellegende Marianne Vos var hurtigst i massespurten, og hun tog sin sejr nummer 243 i karrieren på landevej.

En uhørt succesfuld karriere for den 35-årige rytter, der blandt andet tæller tre VM-titler, OL-guld, tre samlede sejre i Giro d'Italia Femminile og 32 etapesejre i løbet samt senest to etapesejre i Tour de France.

- Hele dagen var nervøs og hektisk. Der skete nok ikke så meget for tv-seerne, men vi ryttere skulle konstant bevæge os og prøve at køre os i position.

- På de sidste 200 meter var jeg på det rigtige hjul og åbnede min spurt. Så håbede jeg bare det bedste, siger Vos efter sin sejr.

Danske Amalie Dideriksen sad godt fremme i spurten, men måtte nøjes med sjettepladsen.

Det skandinaviske etapeløb tog sin begyndelse på Kongens Nytorv i København, hvor rytterne drog mod nord for at slutte på en rundstrækning i Helsingør.

145,6 mere eller mindre flade kilometer på dansk asfalt, inden løbet fortsætter med en etape i Sverige onsdag og fire etaper i Norges kuperede fjeldterræn som afslutning.

Det var en relativt begivenhedsfattig etape langt hen ad vejen. Der blev kørt langsomt fra start, og først med omkring 60 kilometer igen begyndte der at komme lidt liv i en ellers roligt kørende front af feltet.

Her begyndte nogle af de store navne at rykke og antænde lysten til at komme i udbrud, men frygten for at miste tid på 1. etape var stor, så alle forsøg blev lukket ned.

Derfor var feltet stadig samlet, da rytterne nåede den afsluttende rundstrækning i Helsingør med 30 kilometer tilbage af etapen. Og tempoet var skruet op.

Angrebslysten var ikke stor, men en af kandidaterne til den samlede sejr, den hollandske stjerne Demi Vollering, forsøgte overraskende et par gange at komme væk.

Marianne Vos og danske Cecilie Uttrup Ludwig, som også er blandt favoritterne i løbet, var dog opmærksomme og fik neutraliseret forsøgene.

Uroen var stor i fronten, hvor Uttrup Ludwig holdt sig godt fremme for ikke at komme i problemer, hvis feltet knækkede, eller der opstod styrt.

Hun kom fint i mål med feltet, da Vos nok en gang satte sine konkurrenter på plads i en spurt.

Hollænderen havde trods en lang og glorværdig karriere aldrig prøvet at køre et World Tour-løb i Danmark. Der har nemlig ikke været nogen.

- Det var rigtig cool. Da vi startede i København og rullede ud af byen, var der mange tilskuere og god stemning. Det var en god rute, der konstant gik op og ned. I byerne var vejene lidt smalle, og man skulle bevare sin position, men det er vi også lidt vant til fra Holland, siger hun.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.