Hollandsk stjernerytter kommer til Danmark på afskedsturné

Tom Dumoulin, der stopper karrieren efter sæsonen, stiller til start ved dette års PostNord Danmark Rundt.

Tom Dumoulin har gennem karrieren især udmærket sig på enkeltstarter. 17 af hollænderens 22 sejre er kommet i kampen mod uret. (Arkivfoto) <i>Benoit Tessier/Reuters</i>

Tom Dumoulin har gennem karrieren især udmærket sig på enkeltstarter. 17 af hollænderens 22 sejre er kommet i kampen mod uret. (Arkivfoto) Benoit Tessier/Reuters

Det bliver med en profileret hollandsk temporaket på startstregen, når PostNord Danmark Rundt lægger fra land i Allerød.

Tom Dumoulin stiller således op i Danmarks største cykelløb. Det skriver PostNord Danmark Rundt på Facebook.

31-årige Dumoulin, som kører for Jumbo-Visma, er i gang med sin sidste sæson som professionel og tager altså forbi Danmark på sin afskedsturné.

Hollænderen vandt i 2017 Giro d'Italia og har gennem de seneste ti år udmærket sig som en af verdens bedste enkeltstartsryttere. Dumoulin har 22 sejre på cv'et, og 17 af dem er kommet i hus på enkeltstarter.

I 2017 vandt han VM i Norge. Ved OL sidste år blev det til en sølvmedalje i kampen mod uret.

Generelt har det dog været småt med store resultater for Dumoulin de seneste år, og i starten af juni annoncerende han, at han efter 2022-sæsonen ville stoppe karrieren.

- Selv om jeg til tider har gjort det godt, så har der var mange gange - specielt i år - hvor jeg har befundet mig på en frustrerende kurs, hvor min krop har føltes træt, og sådan er det stadigvæk.

- Så snart jeg presser mig selv i træning eller løb, så bliver jeg træt, har ondt og får skader i stedet for at forbedre mig, lød det fra Dumoulin i juni.

Allerede i begyndelsen af 2021 besluttede Tom Dumoulin at holde pause fra cykelsporten. Han gjorde comeback fire måneder senere.

PostNord Danmark Rundt køres i år fra 16. til 20. august og afsluttes med en etape til Vejle, hvor stejle Kiddesvej som altid skal bestiges flere gange. 2. etape byder på en 12,2 kilometer lang enkeltstart i Assens, hvor Tom Dumoulin med al sandsynlighed vil være blandt dem, der kæmper om sejren.

Den belgiske stjerne Remco Evenepoel vandt sidste års udgave af Danmark Rundt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.