Hollandsk træner kritiserer sit hold efter Ecuador-deler

Holland var ringe med bolden og vandt ingen dueller mod Ecuador, lyder den kontante dom fra Louis van Gaal.

Der var ikke mange plusser i Louis van Gaals bog efter Hollands 1-1-kamp mod Ecuador. Holdet har dog stadig kurs mod ottendedelsfinalerne. <i>Alberto Pizzoli/Ritzau Scanpix</i>

Der var ikke mange plusser i Louis van Gaals bog efter Hollands 1-1-kamp mod Ecuador. Holdet har dog stadig kurs mod ottendedelsfinalerne. Alberto Pizzoli/Ritzau Scanpix

Holland er ubesejrede i 17 kampe og har ikke tabt siden 0-2-nederlaget mod Tjekkiet ved EM for halvandet år siden.

Men kritikken af de hollandske spillere er alligevel markant efter fredagens 1-1-kamp mod Ecuador ved VM. Og afsender er landstræner Louis van Gaal.

Særligt det tekniske niveau og boldomgangen levede ikke op til hollandsk standard, understreger han.

- Vi var dårlige med bolden, og når man er det, når man ikke over på modstanderens halvdel. Vi tabte bolden for hurtigt, så vi ikke kunne spille hinanden, siger van Gaal ifølge Reuters.

Heller ikke arbejdsindsatsen var god nok.

- Vi tabte alle dueller og kampen om alle andenbolde. Ecuador kunne have vundet kampen, men de skabte heller ikke mange chancer, siger den hollandske træner og erklærer sig på baggrund af den pauvre indsats tilfreds med 1-1.

Forsvarsspilleren Nathan Aké er på linje med sin træner.

- Ecuador skabte chancerne og var stærkere end os. Der er meget at forbedre, men heldigvis har vi en kamp mere til at rette op på det, og hvis vi vinder den, går vi videre og kan få momentum, siger Manchester City-spilleren til AFP.

Holland indløser billet til ottendedelsfinalerne med uafgjort mod Qatar tirsdag. Holdet har lige som Ecuador fire point og en målscore på 3-1, mens Senegal har tre point og en målscore på 3-3. Værtsnationen Qatar har udspillet sin rolle i forhold til at gå videre.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.