Hurtig genrejsning skaber stolthed hos Jesper Jensen

Danmark fik den værst tænkelige start på EM i Slovenien med et nederlag, men står nu godt til mellemrunden.

Cheftræner Jesper Jensen har kunnet trænge igennem til spillerne, da der ikke har været mange tilskuere i hallen i Celje siden åbningskampen mod de slovenske værter. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Cheftræner Jesper Jensen har kunnet trænge igennem til spillerne, da der ikke har været mange tilskuere i hallen i Celje siden åbningskampen mod de slovenske værter. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Et åbningsnederlag til værtsnationen Slovenien bragte de danske håndboldkvinder helt ud på afgrundens rand fra første færd ved EM-slutrunden.

Et nederlag til Serbien i kamp to ville faktisk have sendt Danmark ud allerede efter indledende gruppespil, men danskerne slog tilbage med en storsejr.

Mulighederne i mellemrunden kunne også være forblevet teoretiske, hvis ikke Sverige blev nedlagt i sidste kamp, men også den opgave klarede danskerne, som nu står med udmærkede muligheder for at kunne nå en semifinale.

Den genrejsning på bare fire dage har imponeret landstræner Jesper Jensen.

- Vi er skidestolte af os selv, og de sidste fire døgn har været fantastiske, efter at vi ramte ved siden af skiven mod Slovenien. Vi har vist, at vi er et mandskab, man kan stole på, og vi kan stole på hinanden, siger han.

Danmark kunne med en sejr på syv mål eller mere mod Sverige tage førstepladsen i gruppen og sikre sig selv tre hviledage til at indlede mellemrunden på.

Efter den utrolige første halvleg, som endte med en pauseføring på 13-5, var muligheden bestemt til stede, men et sidste kvarter med lidt for god plads til Tyra Axners missilarm umuliggjorde jagten på førstepladsen.

Det var dog ikke noget, som slog væsentlige skår i glæden hos Jesper Jensen.

- De to point var det vigtigste, så vi ikke kom over med nul point, slår den danske landstræner fast.

- Vi havde faktisk snakket om, hvad vi ville gøre, hvis det stod uafgjort til sidst. Der var vi klar til at jagte de to point, for det betyder rigtigt meget at få udlignet Sveriges point og være bedre indbyrdes end dem.

Nu kommer både Sverige, Slovenien og Danmark alle videre med to point. Norge kommer over med fire point, mens Kroatien har to point med og Ungarn nul.

Danmark indleder mellemrunden torsdag mod Ungarn.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.