IOC fratager Vladimir Putin olympisk orden

IOC fratager Vladimir Putin den olympiske orden, han fik i 2001. Det sker som følge af krigen i Ukraine.

Vladimir Putin har fået et ordentligt rap over nallerne af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), der har frataget den russiske præsident en fornem olympisk orden som følge af krigen i Ukraine. (Arkivfoto) <i>Alexander Nemenov/Ritzau Scanpix</i>

Vladimir Putin har fået et ordentligt rap over nallerne af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), der har frataget den russiske præsident en fornem olympisk orden som følge af krigen i Ukraine. (Arkivfoto) Alexander Nemenov/Ritzau Scanpix

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har frataget Vladimir Putin den olympiske orden, han fik i 2001 for sit bidrag til den olympiske bevægelse.

Det oplyser IOC mandag på sin hjemmeside.

Den russiske præsident fratages ordenen som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Årsagen til fratagelsen er "ekstremt alvorlige brud på den olympiske våbenhvile og andre brud på det olympiske charter" af den russiske regering.

Den olympiske orden er den højeste æresbevisning, der gives af IOC til personer, der har ydet en enestående eller ekstraordinær indsats for den olympiske sag via deres bidrag til sportens udvikling.

Putin er ikke den eneste, der bliver frataget den olympiske orden. Flere andre personer med vigtige funktioner i den russiske regering eller ledelse får samme behandling.

To andre personer fra den russiske regering bliver nævnt på IOC's hjemmeside. Det drejer sig om vicepremierminister Dmitry Chernyshenko og den russiske chefforhandler Dmitry Kozak.

IOC meldte ud om Putin sammen med flere andre nyheder om sportslige sanktioner mod Rusland.

Her var hovedbudskabet, at alle russere og hviderussere bør udelukkes fra internationale konkurrencer.

IOC's bestyrelse oplyser, at alle idrætsforbund og arrangører af sportsbegivenheder på grund af den russiske invasion af Ukraine bør udelukke de to nationers atleter og ledere.

Kan det ikke lade sig gøre af juridiske eller logistiske årsager, bør idrætsforbundene bestræbe sig på, at russere og hviderussere optræder som neutrale atleter uden nationale flag, symboler eller nationalmelodier.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.