Ishockey i 30 grader: Italien gav VM-dansker en overraskelse

Emil Kristensen spiller til hverdag ishockey i Italien og møder tirsdag fire klubkammerater ved VM.

Emil Kristensen oplevede anderledes forhold, da han sidste sommer skiftede til HC Pustertal i Sydtyrol. (Arkivfoto). <i>Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix</i>

Emil Kristensen oplevede anderledes forhold, da han sidste sommer skiftede til HC Pustertal i Sydtyrol. (Arkivfoto). Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Mens bunkevis af danske ishockeyspillere rejser til Sverige og Tyskland for at leve af deres sport, har sporet fra Danmark til Italien i mange år været iskoldt.

Men det ændrede sig sidste sommer, da landsholdsspilleren Emil Kristensen skrev kontrakt med HC Pustertal.

Klubben spiller godt nok i den østrigske liga, men den ligger i Italien, og danskeren erfarede hurtigt, at forholdene var noget anderledes, end han havde prøvet tidligere.

- Jeg var lidt skeptisk, da jeg kom derned og havde ikke de store forventninger. Og jeg må sige, at i starten var der mange fejl og mangler.

- Jeg kom ned til en gammel, gammel hal, hvor der var åbent i begge sider oppe i taget. På det tidspunkt var det sommer, så vi spillede ishockey i 30 graders varme. Isen var selvfølgelig ikke det bedste.

- Vi havde også problemer med at få udstyr, men det blev bedre i løbet af sæsonen. Nu kan de godt være det bekendt, og vi har fået en helt ny hal at spille i, siger Emil Kristensen.

HC Pustertal holder til i Bruneck i Sydtyrol i det allernordligste Italien. Her taler man primært tysk, men ikke lige den udgave man lærer i den danske folkeskole.

- Jeg kan en lille smule tysk, men forstår ikke et ord af, hvad de siger. Alle italienerne på holdet har også lært italiensk, men sproget på holdet er tysk, siger Emil Kristensen.

Efter den indledende skepsis og mødet med de lidt anderledes forhold er den 29-årige vestjyde tilfreds med livet i de italienske alper.

- Jeg har jo forlænget min kontrakt, og jeg er superglad for det. Jeg var overrasket over, hvor stor en fanskare, der er. De fylder hallen i hver kamp. Der er et fedt miljø, siger Emil Kristensen.

Med sin dagligdag i italiensk ishockey er han velsagtens landsholdets førende ekspert på tirsdagens VM-modstander.

HC Pustertal har fire spillere i Italiens VM-trup, men hvor højt niveauet reelt er hos italienerne, er Kristensen en smule usikker på.

- Det er et godt spørgsmål. De kan altså godt løbe på skøjter og skyde til pucken. Generelt er niveauet hos de italienske spillere lidt lavere, end det vi har i den danske liga.

- Men det er dygtige spillere, der har et stort hjerte og kæmper røven ud af bukserne hver gang, siger Emil Kristensen.

Italien har åbnet VM med to klare nederlag, men har også været oppe mod gruppens to formentlig stærkeste hold, nemlig Canada og Schweiz.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ansat på skole sigtet for at krænke flere børn
Luk