Italiener vinder stortalenters møde i Wimbledon

Jannik Sinner trak sig sejrrigt ud af mødet med den to år yngre Carlos Alcaraz og skal nu møde Novak Djokovic.

Jannik Sinner skal nu møde Novak Djokovic i kvartfinalen ved Wimbledon. <i>Hannah McKay/Reuters</i>

Jannik Sinner skal nu møde Novak Djokovic i kvartfinalen ved Wimbledon. Hannah McKay/Reuters

Jannik Sinner var søndag aften bedst i en kamp mellem to af de største tennistalenter i verden.

Den 20-årige italiener besejrede den to år yngre stjerne Carlos Alcaraz 6-1, 6-4, 6-7, 6-3 og avancerede til kvartfinalen i Wimbledon.

- Carlos er en svær modstander og en god person, så det er altid svært at spille mod ham, lyder det i vinderinterviewet fra Sinner.

Det er første gang i karrieren, at Sinner når kvartfinalen i den prestigefyldte grand slam-turnering. Tidligere har han været blandt de sidste otte i både Australian Open og French Open.

Det tog Sinner lidt over tre en halv time at besejre spanieren, som det sidste år er stormet op på verdensranglisten, hvor han nu ligger nummer syv.

Alcaraz gik da også ind til kampen som bookmakernes favorit, men efter to italienske servegennembrud i første sæt stod det klart, at opgaven ville blive særdeles vanskelig.

Sinner tog også andet sæt, før Alcaraz skabte spænding om udfaldet ved at vinde et tæt og dramatisk tredje sæt i tiebreak med 10-8.

Italieneren kom på 5-2 og spillede sig frem til tre matchbolde i Alcaraz' serveparti, men spanieren afværgede dem alle.

Kort efter fik Alcaraz sågar selv en breakbold, men den udnyttede han ikke, og i stedet lukkede Sinner kampen på sin fjerde chance.

I kvartfinalen skal Sinner møde topseedede Novak Djokovic, som senere søndag vandt i fire sæt over overraskelsen Tim van Rijthoven.

Djokovic vandt med cifrene 6-2, 4-6, 6-1, 6-2 over hollænderen, der er nummer 104 i verden.

I andet sæt viste Tim van Rijthoven flot tennisspil og tog et sæt fra verdenstreeren, som dog viste sig for stærk i sidste ende.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.