Italiensk raket vinder massespurt på sidste meter

Et voldsomt tempo på de sidste 100 meter sikrede Alberto Dainese en flot spurtsejr i Giro d'Italia.

Alberto Dainese skød en imponerende fart i finalen på 11. etape. <i>Jennifer Lorenzini/Reuters</i>

Alberto Dainese skød en imponerende fart i finalen på 11. etape. Jennifer Lorenzini/Reuters

Det så ud til, at Fernando Gaviria (UAE) skulle køre med sejren på Giro d'Italias 11. etape, men på de allersidste meter kom Alberto Dainese (DSM) buldrende som skudt ud af en kanon.

Italieneren var ellers et stykke bagud med 100 meter til mål, men med en voldsom fart ramte han timingen perfekt og sneg lige nøjagtig sit forhjul foran Gavirias.

Det er første gang, at Alberto Dainese vinder en etape i sit hjemlands helt store etapeløb.

Simone Consonni (Cofidis) tog sig af tredjepladsen.

Juan Pedro Lopez (Trek) fører fortsat løbet. Han har 12 sekunder ned til Richard Carapaz (Ineos), der onsdag tog bonussekunder ude på ruten og rykkede op på andenpladsen.

Joao Almeida (UAE) er også 12 sekunder efter på tredjepladsen.

Onsdagens etape var på en måde opdelt i to. Som sædvanlig slap et udbrud afsted, men det blev slugt af feltet allerede med 92 kilometer til mål.

Vinden begyndte nemlig at blæse fra siden, og så opstod der - som altid - panik. Farten blev skruet voldsomt op og blev holdt oppe helt indtil en indlagt spurt med omtrent 75 kilometer til mål.

Derefter faldt tempoet i feltet, og så blev der igen plads til udbrud. Den mulighed greb Dries De Bondt (Alpecin) og tog på solotogt.

Intet i sol, måne og stjerner tydede på daværende tidspunkt på, at den tidligere belgiske mester skulle få lov at køre alene over målstregen.

Etapen var flad som en pandekage, og sprinterne slikkede sig om munden for at få lov at gnubbe albuer i en halsbrækkende spurt om sejren.

Dries De Bondt havde rigtig godt gang i cyklen, men blev hentet med 1,2 kilometer til mål, inden Alberto Dainese buldrede forbi de øvrige sprintere på målstregen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.