Jacob Neestrup: FCK skal tættere på førsteplads før jul

Efter fyringen af Jess Thorup føler Jacob Neestrup sig klar til at tage over i rollen som cheftræner i FCK.

FC København-træner Jacob Neestrup vil have førstepladsen inden for rækkevidde inden julepausen. <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

FC København-træner Jacob Neestrup vil have førstepladsen inden for rækkevidde inden julepausen. Philip Davali/Ritzau Scanpix

Mærkelig, vemodig og stor.

Dagen er alle tre ting for Jacob Neestrup, som tirsdag officielt blev forfremmet fra at være assistent til ny cheftræner i FC København efter fyringen af Jess Thorup.

- Jeg har en enorm stor tro på, at jeg kan løse det her. Jeg er en klar og tydelig træner. Jeg ved, hvad jeg vil, og jeg ved, hvad jeg ikke vil, siger Neestrup på et pressemøde i Parken i København.

Første mål for Neestrup er at få rettet op på FCK's svingende resultater og forbedre spillet på banen.

- Som ansvarlig cheftræner handler det om at få stabiliseret niveauet nu. Vi har spillet godt til tider, i perioder og halve kampe.

- Men når vi har været dårlige, har vi været alt for ringe. Det skal løftes, og der skal tages fat nu, siger han.

Lige nu er Randers FC på førstepladsen i Superligaen efter ti kampe. FCK er ti point efter på en niendeplads.

- Det er altafgørende for spillere og stab, at når vi møder tilbage på første træningsdag efter juleferien, så har vi førstepladsen inden for rækkevidde, fastslår Neestrup.

Han kræver, at de fleste af de resterende syv superligakampe inden jul bliver vundet. Sådan er det ikke gået indtil nu, hvor seks ud af ti kampe i Superligaen er tabt.

- Nu er det mig, der sidder i den varme stol, og det betyder, at vi selvfølgelig ikke kan køre ud af den samme tangent, som vi har gjort i efteråret. Det siger sig selv.

- Jeg ved også godt, at vi har fire fede Champions League-kampe og forhåbentlig også to pokalkampe, inden vi går på ferie.

- Vi skal være tydelige og genkendelige. Vi kan godt bidrage med mere i kampene og tage initiativet. Især mod modstandere, der med al respekt er dårligere end os selv, siger Neestrup.

Han har fået en kontrakt som FCK-træner frem til sommeren 2026.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.