Se billederne: Jammerbugt i vild ekstase - rykker op i 1. division

Bo Zinck og Jammerbugt fuldendte fredag en vild sæson, da de med et enkelt point mod Brabrand spillede sig op i 1. division

Foto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Foto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

FODBOLD:Da dommer Rasmus Nielsens fløjte lød for sidste gang, blev Sparekassen Vendsyssel Arena i Pandrup epicentret for en regulær folkefest.

Se masser af billeder fra oprykningsfesten nederst i artiklen

Ikke fordi 2. divisionsholdet Jammerbugt FC havde spillet en specielt seværdig fodboldkamp, men fordi holdet med 0-0 mod Brabrand sikrede sig et enkelt point og dermed førstepladsen i 2. division og oprykning til landets næstbedste række - NordicBet Ligaen - fra næste sæson.

Adgangsbilletten til 1. division blev dermed en realitet på 10-års jubilæet for klubbens seneste oprykning til Danmarks andenbedste række. Dengang under navnet Blokhus FC.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jammerbugt havde på forhånd tilkendegivet, at det var alle tre point, som klubben jagtede mod Brabrand, men Bo Zincks tropper gik meget fornuftigt mere pragmatisk til opgaven.

En fast organisation var gennem hele kampen et fokuspunkt for hjemmeholdet, og derfor blev der ikke satset nævneværdigt i kontrastødene. Det blev der til gengæld på dødboldene, der endnu engang var Jammerbugt farligste våben.

Kampen var generelt en chancefattig affære med masser af luftdueller, og derfor kom den første reelle mulighed først efter en halv times spil, da Jammerbugt-angriber Lasse Storvang flugtede bolden et godt stykke over mål.

Bo Zinck ser oprykningen som en af de største præstationer i dansk fodbolds historie. Foto Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Bo Zinck ser oprykningen som en af de største præstationer i dansk fodbolds historie. Foto Lars Pauli Foto: Lars Pauli

Halvlegens største mulighed tilfaldt helt i kampens ånd Nikolaj Lyngø på en dødbold. Centerforsvareren fik hovedet på et indlæg, men sendte kuglen forbi opstanderen.

Efter pausen kom værterne mere på bolden, men det var aarhusianerne, som efter bare få sekunder sendte en advarsel til hjemmeholdet. Simon Vesterbæk var helt fri foran mål, men Marcus Bundgaard i Jammerbugt-målet diskede op med en fornem redning.

Selvom Jammerbugt havde masser af tid på bolden, så havde holdet svært ved at producere de helt store chancer. Det var så vidt også underordnet, så længe det ene point kom i hus.

Med et kvarter tilbage var den forløsende scoring, som næsten med sikkerhed kunne sikre Jammerbugt oprykningen, lige ved at være en realitet. Men målet udeblev.

Angriber Morten U. Thomsen tog en ordentlig slurk af champagneflasken under tonerne til "We are the champions" af bandet Queen. Foto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Angriber Morten U. Thomsen tog en ordentlig slurk af champagneflasken under tonerne til "We are the champions" af bandet Queen. Foto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

Nervøsiteten lagde sig som en dyne omkring banen fra de små 500 tilskuere, som var mødt op til oprykningskampen, i de sidste 10 minutter. Brabrand væltede sig i offensive dødbolde omkring Jammerbugts felt, men hjemmeholdet forsvarede sig bravt på indlæggene.

Og da Rasmus Nielsen fløjte så lød for sidste gang, blev banen forvandlet til en glimmerfest - selvfølgelig kun i guld.

Jammerbugt FC tilslutter sig dermed de to andre nordjyske 1. divisionsklubber - Hobro IK og Vendyssel FF - så der fra næste sæson er tre nordjyske hold i NordicBet Ligaen.

Der resterer én kamp for Jammerbugt i 2. division, når holdet lørdag gæster Holbæk i en kamp, som nu kun har kosmetisk betydning for nordjyderne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.