Jens Stryger blev udsat for strafaktion og julelege

Sportsdirektøren i Udinese pillede Jens Stryger Larsen af holdet, da parterne ikke kunne enes om ny kontrakt.

Jens Stryger Larsen er blevet udtaget til landsholdet, selv om han ikke har spillet en klubkamp siden oktober. <i>Keld Navntoft/Ritzau Scanpix</i>

Jens Stryger Larsen er blevet udtaget til landsholdet, selv om han ikke har spillet en klubkamp siden oktober. Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

En højst besynderlig sæson er ved at være ovre for landsholdsspilleren Jens Stryger Larsen.

Siden oktober har han ikke været i aktion for Udinese, og det kan kun forklares som en strafaktion, fordi danskeren og Udinese ikke kunne finde fælles fodslag om en ny kontrakt. Hans nuværende kontrakt udløber 30. juni.

Det fortæller Jens Stryger Larsen, der pludselig måtte se sig degraderet 7. november sidste år kort før en hjemmekamp mod Sassuolo i Serie A.

- Tre-fire timer før kampen, fik jeg at vide, at jeg slet ikke var en del af truppen, selv om det dagen før lignede, at jeg skulle starte inde. Mine holdkammerater undrede sig og spurgte, om jeg var blevet syg eller skadet. Det var sportsdirektøren (Pierpaolo Marino, red). som sagde, at jeg ikke skulle starte inde.

- Der havde været nogle kontraktforhandlinger i løbet af efteråret, og vi skulle prøve at se, om vi kunne finde en løsning. Jeg stod ikke på bagben og sagde, at en forlængelse ikke kunne være en mulighed. De følte så, at vi ikke kunne finde en løsning og træf så en beslutning.

- Det har været en mærkelig situation efter på det tidspunkt at have været i klubben i fire år og spillet næsten alle kampe og stået til rådighed på alle positioner, siger Jens Stryger Larsen.

Da danskeren ufrivilligt var havnet i unåde efter at have spillet 152 kampe for Udinese siden sommeren 2017, forventede han, at han kunne skifte væk i transfervinduet i januar.

Men det spændte ledelsen i Udinese også ben for til Strygers store overraskelse.

- Jeg undrer mig rigtig meget over, at Udinese ikke ville sælge mig, da der kom en klub og var klar til at købe mig i januar, så Udinese kunne slippe for at betale min løn, når de alligevel ikke ville bruge mig.

- Klubben legede også nogle små julelege hen over foråret. Der var nogle forskellige situationer, siger Jens Stryger, som af respekt for den sidste måned af sin kontrakt med Udinese ikke ønsker at fortælle mere om de såkaldte julelege.

Efter det bizarre forløb står det helt klart, at den alsidige landsholdsspiller skal repræsentere en ny klub i den kommende sæson. Han har ikke skrevet under på en kontrakt, men fortæller, at han som transferfri står i en attraktiv position og får mange henvendelser.

Samtidig indikerer han, at der er større chance for, at han bliver i Italien eller et andet europæisk land, end at han vender hjem til Superligaen, hvor han tidligere har tørnet ud for Brøndby og FC Nordsjælland.

- Jeg ønsker, at det kommer på plads så hurtigt som muligt. Men jeg er ikke desperat.

- Selvfølgelig tænker jeg også på spilletid og VM, når jeg skal vælge klub. Men der er mange hensyn at tage, når jeg skal vælge klub. Jeg skal også tænke på min familie, på økonomien og på længden af kontrakten, siger lollikken.

Før klubjagten intensiveres, skal han igennem fire kampe i Nations League med landsholdet. Og efter mere end et halvt år uden kampe på topniveau havde han ikke forventet en udtagelse fra landstræner Kasper Hjulmand.

- Jeg har snakket med Kasper undervejs, og det er et kæmpe skulderklap, at jeg er blevet udtaget.

- Selvfølgelig er min kampform ikke optimal, men fysisk er jeg, hvor jeg skal være. Det kan man se på den fysiske data. Jeg har aldrig været mere opsat på at vise mig frem, end jeg er nu, siger Jens Stryger Larsen.

Han kan få sin landskamp nummer 48, hvis han kommer på banen fredag aften, når Danmark spiller ude mod Frankrig i Nations League.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden