Jesper Jensen skal løse worst case scenario til samling

Line Haugsteds EM-deltagelse er tvivlsom grundet en skulderskade. Derfor skal der tænkes alternativt i Vejen.

Risikoen for et EM-afbud fra Line Haugsted kommer til at præge den danske optakt til slutrunden. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Risikoen for et EM-afbud fra Line Haugsted kommer til at præge den danske optakt til slutrunden. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Jesper Jensen har kaldt til sommersamling for landsholdskvinderne i Vejen, hvor der torsdag venter en testkamp mod Slovenien i Forum Horsens.

Line Haugsted er ikke med denne gang grundet den alvorlige skulderskade, hun pådrog sig i DM-semifinalen mod Team Esbjerg for nylig.

Alligevel fylder den normale forsvarskrumtap en stor del af ugens landsholdssamling - blot in absentia. Skaden har nemlig gjort hende tvivlsom til EM i november, og det er nu, alternativerne skal findes.

- Med en spiller, der er så vigtig for os, er vi nødt til at prøve at kigge på, hvad vi gør, hvis Line ikke er med, siger Jesper Jensen.

- Det kommer vi til at bruge en del af samlingen i denne uge på. Hun er jo en rigtig stor del af vores forsvar og vores kontrafase.

Der er stadig små fem måneder til EM-start i Slovenien, men Jesper Jensen er nødt til at gardere sig mod den risiko, der er, selv om Haugsted stadig spås udmærkede muligheder for at komme sig i tide.

- Det er en skulderskade, så vi ved ikke 100 procent, hvordan tingene kommer til at reagere, lyder det fra landstræneren.

Dermed har tidligere planlagte fokusområder til sommersamlingen måttet vige for arbejdet med at finde løsningen på, hvordan Danmark kan dække op uden Viborg-profilen, hvis det bliver nødvendigt.

Bagspillerne Mette Tranborg, Anne Mette Hansen og Kristina Jørgensen kan alle dække i midterforsvaret. Men ingen af dem kan, hvad Haugsted kan på positionen, og samtidig er flere af dem vigtige på andre positioner.

- Mette og Anne Mette er også så dygtige til at dække back for os, så vi skal også passe på, at vi ikke fjerner for meget styrke for at lappe et hul et andet sted. Vi skal finde en helhedsløsning, der giver mening for os, siger Jesper Jensen.

Holdet er samlet til og med lørdag i Vejen. Det er en af de sidste samlinger, inden det går løs ved EM til november.

Derfor er Mette Tranborg enig med sin træner i, at alternativet til Haugsted er førsteprioritet denne gang.

- Det handler også om relationer mellem de to treere (midterforsvaret, red.). Jo hurtigere vi kan finde ud af det, jo bedre. Der er bare nogle småting, som kræver noget tid sammen, lyder det fra Team Esbjerg-backen.

Et stærkt forsvar har været nøglen til den succes, som Danmark har nydt ved de seneste to slutrunder, hvor man begge gange er nået til semifinalen.

Og i den defensiv har Haugsted været den uden sammenligning vigtigste brik.

- Haugsted har været ekstremt vigtig for vores forsvar. Hun har dækket den venstre treer i 60 minutter i alle kampe under Jesper Jensen - og nok også før det. Hun er ekstremt vigtigt og ekstremt dygtig.

- Det er så vigtigt, at vores forsvar står godt. Det er det, vi har vundet mange kampe på. Derfor er det vigtigt, at vi finder ud af, hvad der fungerer bedst, siger Tranborg.

Danmark møder Slovenien torsdag klokken 19.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden