Jesper Jensen: Vi skal slå Norge på scoringsprocenten

Der er ikke plads til fejlprocenten i afslutningerne, som Danmark har leveret i tidligere kampe mod Norge.

Cheftræner Jesper Jensen har ledt efter løsningerne til at slå Norge, men opskriften er ikke voldsomt kompliceret, mener han. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Cheftræner Jesper Jensen har ledt efter løsningerne til at slå Norge, men opskriften er ikke voldsomt kompliceret, mener han. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Medmindre Slovenien overrasker og smider point mod Ungarn ved håndbold-EM onsdag eftermiddag, så skal Danmark have point mod Norge onsdag aften for at komme i semifinalerne.

Det har Danmark ikke fået i en gældende kamp siden EM i 2012, hvor opgøret reelt var uden betydning, da Norge var videre, og Danmark var ude.

Senest blev det også til smalle norske sejre i de to testkampe, som holdene spillede ved Golden League-stævnerne op til EM i Slovenien.

Men det er hverken mere attitude, et bedre forsvar eller en anden taktik, der ifølge landstræner Jesper Jensen skal til, hvis Danmark skal have sejren.

- Brændte chancer er det, som har ramt os i de to seneste kampe mod Norge. Jeg synes egentlig, vi var det bedste hold på banen i begge kampe, men tabte begge gange, siger han forud for opgøret i Ljubljana onsdag.

- Jeg tror, scoringsprocenten kan blive det afgørende. Jeg synes, vi spillemæssigt er på niveau med Norge, så jeg tror, at keepersituationen og afslutningskvaliteten bliver afgørende.

I det danske mål står formentlig Sandra Toft fra start, og hvis hun ikke rammer dagen, hører Althea Reinhardt også til i den internationale top.

Derfor mener Jesper Jensen ikke kun, det er de danske spillere, som skal være effektive på dagen. Norge kan heller ikke tåle en lav scoringsprocent, men når afgørelsen skal falde, står nordmændene altid godt.

- Der har de nogle spillere, som har stået i de situationer rigtigt mange gange. Der skal vi se, om vi kan undgå, at det er dem, som får lov til at skulle afgøre kampen.

Danmark har blandt andet brændt nogle store chancer i overtal under EM, og Simone Petersen, som er en fast bestanddel af det danske overtalsspil, mener, at der kan være et par afgørende mål at hente der.

- Vi har spillet os til store chancer, men vi har brændt lidt for meget. Chancerne har været store nok, og jeg tror kun, vi har lavet en enkelt fejl i de overtal, vi har spillet gennem hele turneringen, lyder det fra Simone Petersen.

Kampen mod Norge spilles onsdag klokken 20.30.

Norge er allerede videre, og det kan Danmark potentielt også være inden kampen. Det kræver, at Ungarn tager point fra Slovenien i kampen, som spilles klokken 15.30.

Hvis Slovenien vinder den, så ryger Danmark ud i tilfælde af nederlag til Norge.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.