Karakterbogen: Mikkel Hansen sprænger skalaen

NORDJYSKEs håndboldekspert er ikke nærig med de rosende fraser om Danmark og i særdeleshed Mikkel Hansen. Faktisk sprænger Hansen karakterskalaen i semifinalesejren over Frankrig

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019 <i>Ritzau Scanpix</i>

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019 Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD:Top 3 er i virkeligheden helt urimelig at skulle give i dag, for samtlige spillere på det danske landshold og trænerteamet fortjener alle topkarakterer. Årsagen skal findes i, at det danske angrebsspil nåede usete højder i fredagens semifinale i Hamborg.

Både strategisk, taktisk og i udførsel var de danske spillere på et niveau, der må få samtlige andre nationer til at tabe kæben. Hele 27 min skulle der gå, førend de franske keepere kunne notere sig første redning. Det fortæller meget godt historien om, hvordan verdens bedste Mikkel Hansen og Co. splittede det franske forsvar i atomer og med uhørt høj effektivitet gik til pausen foran 21-15.

I anden halvleg fortsatte angrebsmaskinen med at buldre derudad, nu tilsat Morten Olsen. Det lagde blot endnu et niveau på og blev i store perioder udført med så stor en overlegenhed, at man sad med fornemmelsen af, at de franske spillere hverken kunne samle mod eller tro på, at de kunne sætte prop i.

Danmark er derfor fuldt fortjent i VM-finalen.

Top-3

Mikkel Hansen – 7, ja 7

Der er ingen over og ingen ved siden af Mikkel Hansen, som han spillede i dag. Alt snak om at spille sig ind i opgøret forstummer. Mikkel Hansen havde sammen med resten af holdet afstemt spændingsniveauet perfekt og tilmed fundet frem til de rigtige måder at udnytte sårbarheden inde centralt i den franske midtzone. Derudover var det en Mikkel Hansen som i dag også vidste mange eksempler på sin unikke skudteknik og kraft, og det fra alle tre bagspilspositioner. Syv mål alene i de første 30 min og totalt 12 mål. I anden halvleg fortsatte han i øvrigt med at fordele boldene som det passede ham. Intet mindre end fremragende.

Morten Olsen – 6

Playmakeren har været i fokus for manglende rolle, niveau og spilletid, og netop derfor er det høj klasse at træde op på den berømte plade og levere, som Morten Olsen gjorde i dag. Tilbage på det niveau vi husker han for på landsholdet, og det er flot med den indgang Morten Olsen har haft til en højprofileret kamp mod så stærk en modstander.

Anders Zachariassen - 6

Igen tilspillede Flensborg-stregen sig en central rolle i angrebsspillet. De mange gode indspil fra henholdsvis Mikkel Hansen og klubkollega Rasmus Lauge blev omsat til mål og ikke mindst udvisninger til de franske spillere, og på den måde spillede Anders Zachariassen en væsentlig rolle i at skabe ubalance i det franske forsvarsspil.

Dagens "kom igen"

Eller snarere “Forsvind gerne igen" – Der er selvfølgelig tale om syv mod seks-reglen. Håndbolden behøver ikke syv mod seks-spillet. Det er i forvejen et fremragende og seværdigt spil, når det spilles, som det er tiltænkt.

Karakterskalaen

0 = tag dig sammen

1 = dårlig

2 = under middel

3 = middel

4 = over middel

5 = glimrende

6 = verdensklasse

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.