Kasper Asgreen afviser solorolle i toppen af hierarkiet

De andre klassikerspecialister hos Quick-Step er lige så højt i hierarkiet som Kasper Asgreen, mener han.

CYCLING-FRA-TDF2021-STAGE16 <i>Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix</i>

CYCLING-FRA-TDF2021-STAGE16 Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Kasper Asgreen tog en karrieredefinerende sejr, da han sidste år udklasserede fænomenet Mathieu van der Poel i spurten i Flandern Rundt.

Han skrev sig med et brag ind i cykelhistorien, men det betyder ikke, at hans hold, Quick-Step, har sat den danske cykelstjerne op på en intern piedestal.

Det mener Kasper Asgreen i hvert fald ikke selv.

- Nej, svarer danskeren resolut, da det belgiske medie Sporza spørger ham, om han er holdets nummer ét i forårets brostensklassikere.

- Der er nogle virkelig gode klassikerryttere, og det er styrken på det her hold. Der er ikke stort pres på én rytter, for der er flere ryttere, der kan og vil præstere i de løb, siger Kasper Asgreen.

Når han siger sådan, tænker han formentlig på folk som Yves Lampaert, Florian Sénéchal og Zdenek Stybar, som meget ofte blander sig i finalerne i de benhårde slag på landevejene i forårsmånederne.

Holdet er da også kendt for at spille på flere heste i endagsløbene. Ofte har Quick-Step sprængt løb i småstykker, fordi holdets ryttere har angrebet på skift.

Derfor nægter Kasper Asgreen altså kategorisk at kalde sig selv holdets vigtigste mand i brostensklassikerne.

- De andre er virkelig, virkelig gode, og jeg føler ikke på nogen måder, at jeg er højere i hierarkiet, end de er, siger Asgreen.

Koldingenseren fortæller, at han i 2022 kommer til at have de samme sæsonmål som i 2021 - klassikerne i foråret, Tour de France og VM i efteråret.

Han afviser samtidig, at han kommer til at satse mere på eksempelvis Paris-Roubaix nu, hvor han har fået en sejr i Flandern Rundt under bæltet.

- Jeg har ikke den luksus, at jeg kan vælge. Så god synes jeg ikke, jeg er. Hvis jeg kan vinde en, bliver jeg glad. Nu vandt jeg Flandern Rundt sidste år, men måske vinder jeg aldrig et monument igen. Det er ikke til at sige.

Cykelsporten har fem såkaldte monumenter, som er de største endagsløb. Det er Milano-San Remo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Lombardiet Rundt.

Kasper Asgreens første løb i 2022 bliver ifølge de foreløbige startlister Omloop Het Nieuwsblad i februar.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.