Kasper Hjulmand: Eriksen gør os omgående bedre

Christian Eriksen skulle egentlig ikke ind fra anden halvlegs start, men det var nødvendigt, siger Hjulmand.

Christian Eriksen havde været på banen i under to minutter, da han reducerede i Danmarks nederlag til Holland. <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Christian Eriksen havde været på banen i under to minutter, da han reducerede i Danmarks nederlag til Holland. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand er imponeret af Christian Eriksens comeback på det danske landshold.

Fynboen kom ind i pausen af lørdagens testkamp ude mod Holland og reducerede omgående til 2-3 i Danmarks 2-4-nederlag. Fra første øjeblik viste Eriksen noget af det, som Danmark savnede i kampen, og som i perioder har været savnet siden Eriksens hjertestop i juni sidste år.

- Det er altid en fornøjelse at se Christian Eriksen spille fodbold og se, hvad han gør. Det var specielt at se ham i aften, og det var en fornøjelse ikke bare at se ham på banen, men også se måden han spillede på.

- Han satte vel ikke en fod forkert. Han holdt gang i spillet, han accelererede spillet, han lavede gennembrudsafleveringer, og hans mål var godt.

- Tricket med Christian er at give ham mest mulig frihed, når vi selv har bolden, uanset hvilket system vi spiller, siger Kasper Hjulmand, der først benyttede sin kreatør i venstre side og siden skubbede ham ind i midten.

- Jeg er glad for, at vi igen kan bygge holdet op omkring ham, tilføjer landstræneren.

Eriksen blev sat ind i pausen, da Danmark efter en rærlig første halvleg var bagud 1-3. Dermed fik fynboen flere minutter end planlagt, fortæller Hjulmand.

- Det var ikke planen, at han skulle ind fra anden halvlegs start, jeg havde håbet, det kunne være senere. Men vi var skidt kørende, og vi var nødt til at gøre noget andet i anden halvleg.

- Inden han blev skiftet ind, kiggede vi hinanden i øjnene, og jeg sagde velkommen tilbage, og at han skulle nyde det, siger landstræneren.

Da Eriksen blev skiftet ind klappede alle tilskuere på Amsterdam Arena, og de hollandske tilskuere jublede sågar, da Eriksen scorede efter mindre end to minutter på banen.

- Hele stadion fik ham til at føle sig hjemme, og selv da han scorede, jublede de. Det var et stort øjeblik at være vidne til. Det var meget, meget specielt at se ham tilbage på banen på den her måde. Det var rørende.

- Jeg vil også gerne anerkende alle de hollandske fans for den varme velkomst på Christians gamle hjemmebane. Det var et meget rørende øjeblik. At se ham score og spille på det niveau var bevægende, siger Kasper Hjulmand.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden