Kasper Hjulmand: Sociale medier smadrer vores liv

Sociale medier er et problem for os alle sammen og burde lukkes ned, mener landstræner Kasper Hjulmand.

Landstræner Kasper Hjulmand er ikke tilhænger af brugen af sociale medier. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Landstræner Kasper Hjulmand er ikke tilhænger af brugen af sociale medier. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Joachim Andersen skabte debat, da Crystal Palace-spilleren offentliggjorde flere hadbeskeder og trusler efter en kamp i Premier League.

I kampen havde Joachim Andersen fremprovokeret et rødt kort til Liverpool-angriberen Darwin Nunez, og det fik mange fans til at fare i flint på de sociale medier.

Landstræner Kasper Hjulmand fulgte med i debatten om hadbeskeder på sociale medier og har en klar holdning til emnet.

- Det er et kæmpe problem for os alle sammen, at de sociale medier smadrer vores liv. Vi skulle bare lukke hele banden ned, siger Hjulmand.

Han mener, at de danske medier i for høj grad skriver om det, der foregår på de sociale medier.

- Medierne bruger også meget tid på at referere fra sociale medier i dækningen af tingene. Virkeligheden er ikke sociale medier. Jeg synes, det er et stort problem for de børn og unge, der vokser op i dag.

- De er påvirket så meget af det. Det er bevist, at de algoritmer, der ligger bag, giver afhængighed, ensomhed og alle mulige andre ting, siger Hjulmand.

Han foreslår, at politikerne indfører regler for sociale mediers brug af algoritmer. Algoritmer på sociale medier er matematiske koder, der sørger for, at brugerne modtager bestemt indhold.

- Det bedste, vi kan gøre, er at lave lovgivning mod algoritmer for sociale medier. Jeg tror, det er noget, der kommer helt af sig selv i løbet af de kommende år.

- Jeg tror personligt, at vi om ti år kigger tilbage og spørger os selv: Lod vi virkelig vores børn og unge løbe rundt og opleve det der, siger Hjulmand.

Landstræneren frygter, at mange børn og unge bliver afhængige af sociale medier.

- Det er ikke godt for noget. Det er ubehageligt. Det er også fordi, at vi refererer til det hele tiden og bruger det som en virkelighed.

- For hver gang der er en, der kaster op i et tastatur, så er der 1000 mennesker, der mener noget positivt. Men man refererer til dem, der kaster op i tastaturet.

- Man skal passe på med at tro, at dem der skriver noget på sociale medier, beskriver virkeligheden. Vi skal lukke det skidt ned, mener Hjulmand.

Han har selv et par teenagebørn, som bruger sociale medier og kender til de udfordringer, mange forældre står med.

- Jeg har ikke givet mine børn begrænsninger, men vi har talt meget om, hvordan sociale medier bliver brugt, og hvad det kan gøre ved nogen.

- Jeg er hverken bedre eller værre end andre forældre. Men når man har teenagebørn, så har det stor betydning, hvad man kan opleve på sociale medier, påpeger Hjulmand.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.