Kazan-dansker skifter til Celtic i Skotland

Rubin Kazans dansker Oliver Abildgaard rykker til skotske Celtic på en aftale, som gælder sæsonen ud.

Oliver Abildgaard spillede for AaB i Superligaen, inden han skiftede de danske rammer ud med Rubin Kazan i Rusland. Natten til fredag oplyser Celtic, at han er skiftet til den skotske storklub. (Arkivfoto). <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Oliver Abildgaard spillede for AaB i Superligaen, inden han skiftede de danske rammer ud med Rubin Kazan i Rusland. Natten til fredag oplyser Celtic, at han er skiftet til den skotske storklub. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Midtbanespilleren Oliver Abildgaard forlader russiske Rubin Kazan og skifter til den skotske storklub Celtic.

Det oplyser Celtic kort efter midnat natten til fredag dansk tid.

- Det glæder Celtic Football Club at kunne bekendtgøre aftalen med den danske midtbanespiller Oliver Abildgaard på en aftale, som gælder sæsonen ud, skriver klubben på sin hjemmeside.

Begge klubber skriver, at der er tale om en etårig lejeaftale. Rubin Kazan tilføjer desuden, at Abildgaard har et år tilbage af sin kontrakt med klubben, når lejeaftalen udløber.

Abildgaard udtaler i forbindelse med skiftet til Celtic, at en sæson i den skotske storby er "det perfekte træk for ham".

- Det er en dag, som jeg virkelig har glædet mig til, lige siden jeg første gang hørte om muligheden for at komme hertil, siger han i et interview, som klubben har lagt på Twitter.

Oliver Abildgaard får nummer 28 i Celtic, hvor han desuden bliver holdkammerat med Matt O'Reilly, der tidligere på året fik sin debut på det danske U21-landshold.

Abildgaard blev modsat daværende holdkammerat Anders Dreyer i foråret i Kazan, efter at Rusland havde invaderet Ukraine.

Den 26-årige dansker har spillet i Kazan siden sommeren 2020. Inden da optrådte han for AaB.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.