Kedeligt deja-vu for nordjysk bokser: Svær vej mod OL

Frederik Lundgaard Jensen skal møde ukrainsk modstand på vejen mod OL

Frederik Lundgaard Jensen får en svær vej mod OL. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Frederik Lundgaard Jensen får en svær vej mod OL. Arkivfoto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

BOKSNING:Trods den verdensomspændende pandemi, så skal de europæiske boksere stadig i ilden fra lørdag, hvor kvalifikationsturneringen til OL i Tokyo tager sin begyndelse.

Pandrup-bokseren Frederik Lundgaard Jensen stiller op 57 kilo-klassen, men han får en svær vej mod OL.

- Desværre har han trukket ukrainske Butsenko i første runde. Og det var ham, han tabte til ved OL-kvalifikationen i Tyrkiet nærmest præcis for fire år siden, siger den nordjyske bokselandstræner Thomas Kyø.

- Jeg har en taktik, som han kan følge, for jeg har set en del til ukraineren. Han skal op imod en lille og meget hurtig bokser, så han har fordel af rækkevidde. Men han skal bokse sit allerbedste til dato, hvis han skal have en chance, siger landstræneren.

Skulle Frederik Lundgaard overgå sig selv og slå ukraineren, venter der efter al sandsynlighed armensk modstand i den afgørende kamp om at komme til OL. Frederik Lundgaard Jensen bokser omkring 14.30 dansk tid lørdag.

I det hele taget har danskerne, der har fem boksere med til stævnet, fået svære veje mod OL.

Nicolai Teteryan har fået en overkommelig opgave i første runde, men skal møde Europamesteren i anden runde.

Tvillingebroren Sebastian skal møde OL-sølvvinderen fra Azerbaijan i første runde, og Melissa Mortensen skal møde en særdeles vanskelig franskmand, som hun har mødt en del gange til sparring de seneste måneder.

Endelig skal sværvægteren Morten Givskov møde den franske EM-sølvvinder, hvis han som ventet klarer den rumænske modstander i første runde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.