Kent Nielsen: Anderlecht er ramt af en storklubs forbandelse

Kent Nielsen mener, at Anderlecht spiller for spiller er bedre end Silkeborg, der lever af et godt kollektiv.

Silkeborg og Kent Nielsen tager torsdag imod Anderlecht. Silkeborgenserne kan nøjes med uafgjort og alligevel sikre sig adgang til knockoutfasen i Conference League. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Silkeborg og Kent Nielsen tager torsdag imod Anderlecht. Silkeborgenserne kan nøjes med uafgjort og alligevel sikre sig adgang til knockoutfasen i Conference League. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Storklubben Anderlecht er med 34 mesterskaber den mest vindende fodboldklub i Belgien.

Dårlige resultater i den hjemlige liga har dog sendt den belgiske gigant i knæ før torsdagens udekamp mod Silkeborg i Conference League, hvor de to klubber kæmper om videre avancement.

Silkeborg-træner Kent Nielsen kan se, at Anderlecht råder over kvalitet i truppen, og det er måske bare et spørgsmål om tid, før det kommer til udtryk.

- Vi ser ofte, at store klubber kan få det svært, hvis først de har fået en dårlig sæsonstart.

- Der er mange eksempler på det - måske også i den danske liga, siger Kent Nielsen.

Om han henviser til FC København og FC Midtjylland skal være usagt, men både FCK og FCM råder over trupper, der formentlig er bedre end de nuværende midterplaceringer i Superligaen.

Anderlecht har ligesom FCK og FCM også fyret træneren i løbet af efteråret.

- Selv om Anderlecht ikke har præsteret, som de har ønsket, så har de spiller for spiller et højere topniveau end os. Vores kvalitet er vores kollektive stil.

- Så jeg har det sådan, at selv om Anderlecht har spillet en del ikke så gode kampe, så kan vi stadig se konturerne til, at hvis de brager en topkamp af, så får vi det ekstremt svært.

- Skulle de levere en brandkamp, så har vi også selv vist mod de her store hold, vi har mødt i Conference League, at vi stadigvæk har en chance, siger Kent Nielsen.

Silkeborg-træneren henviser til sidste uges 0-1-nederlag på udebane til West Ham, der scorede sejrsmålet på et straffespark. Efter pausen havde de danske gæster et par fine muligheder for at udligne.

- I West Ham var vi oppe mod et hold, der var klart bedre end os, men vi fik kampen derhen, hvor vi gerne ville have den. Havde vi haft et øjebliks magi, så kunne vi have fået point.

- Jeg synes, at vi står et stærkt sted. Det er godt nok ikke mange udsving, vi har haft.

- Vi har tabt de sidste par kampe i Superligaen til Viborg og Horsens, men det har været tæt, og gennemgår man kampene, kan man godt få øje på, hvordan de kampe havde fået et andet resultat, forklarer Kent Nielsen.

Silkeborg-holdet har ifølge træneren taget store skridt, siden danskerne for to måneder siden indledte gruppespillet med et 0-1-nederlag på udebane til Anderlecht.

To gange er rumænske FCSB blevet slået 5-0, og det er blevet til to smalle nederlag til West Ham.

- Vi har bragt os i en gunstig situation. Vi turde ikke drømme om, at vi ville stå i den her finale. Her er vi kommet til efter fem meget stærke kampe, hvor vi har været svære at slå, og når vi har fået lov, så har vi gode til at vinde.

- Så vi går ind til den her kamp mod Anderlecht med større selvtillid end til den første i Belgien, hvor vi ikke vidste, hvor vi stod. Vi har fået bygget mere på - i vores selvbevidsthed, og omkring hvad vi kan, siger Kent Nielsen.

West Ham topper Conference League-gruppen med 15 point. Silkeborg følger efter med seks point, mens Anderlecht har fem. FCSB har to point i bunden. De to bedste hold i gruppen går videre til knockoutfasen.

Der er kampstart på Jysk Park klokken 21.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.